Eminem om rusmisbruket

- Tok 80 valium hver kveld

Dette forverret Eminems pillemisbruk.

14 ÅR: Eminem har slitt med pillemisbruk. Han har vært edru i 14 år. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB
14 ÅR: Eminem har slitt med pillemisbruk. Han har vært edru i 14 år. Foto: Ted S. Warren / AP / NTB Vis mer
Publisert

En av verdens største artister, Eminem, gir sjeldent intervjuer. Rapperen fra Detroit har tidligere vært åpen om at han har slitt med rusmisbruk, men nå utbroderer han i et intervju med det anerkjente hiphop-magasinet «XXL» om hvordan han opplevde perioden.

49-åringen har vært edru siden april 2008 ifølge en Twitterpost fra 2020. Da delte «The Real Slim Shady»-rapperen et bilde av et 12-årsmerke og med teksten «Clean dozen, in the books! I’m not Afraid.».

80 piller hver natt

Marshal Matters som han egentlig heter, forteller at narkotika ble en del av livet hans etter han ble signert av Dr. Dre og Interscope. Da han turnerte opplevde han at folk ga ham gratis narkotika, og etter hvert ble han avhengig.

ÅPNER OPP: Eminem. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File)
ÅPNER OPP: Eminem. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File) Vis mer

- Jeg håndterte det greit for en liten stund. Men så likte jeg den dritten altfor mye, og plutselig visste jeg ikke hvordan jeg skulle stoppe, forteller Eminem til XXL.

Eminem slapp sitt første album i 1996, og siden den gang har han oppnådd enorm suksess. Magasinet Vibe skrev i 2021 at Eminem satte Spotifyrekord for flest album med over én milliard strømninger. Antallet skal være 11 album.

Eminems fjerde album «Encore» er laget i perioden da han begynte virkelig å bli avhengig av piller. Før albumet blet gitt ut, ble flere sanger lekket. Eminem valgte likevel å gi ut albumet med de lekkede sangene, selv om han var misfornøyd med resultatet. Albumet fikk likevel gode tall og ble Grammy-nominert for beste rap album.

- Det var en vekker for meg – et slag i ansiktet. Jeg slet med at jeg ikke hadde gjort mitt beste. Mitt beste ville vært godt nok hvis lekkasjene ikke hadde skjedd. Jeg var aldri spesielt opptatt av tall. Jeg var mer bekymret for hva folk synes om albumet, forteller han.

- 80 valium

Selv om albummet ble en slags vekker for Eminem, klarte han likevel ikke å slutte med å misbruke piller.

I 2006 ble Eminems beste venn, rapperen Proof, skutt og drept, og Eminems narkotikaproblem ble enda verre. 49-åringen forteller om en episode da han var hjemme alene. Han husker at han lå i senga og bare stirret på takvifta.

- Jeg fortsatte bare å ta flere piller. Jeg klarte bokstavelig talt ikke å gå på to dager. Jeg hadde ti jævla narkolangere på en gang som jeg fikk all dritten fra. Jeg tok 75 til 80 valium hver natt. Det er mye. Jeg vet ikke hvordan i helvete jeg fortsatt er her, sier Eminem.

«Stan»-rapperen sier til XXL at han synes det er rart å tenke på at hans tyngste periode bare varte fem år. Selv opplevde han perioden som mye lengre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer