Tok alle på senga

Det gikk et lite gisp gjennom forsamlingen da lyrikeren Inger Elisabeth Hansen stakk av med Brageprisen foran tungvektere som Roy Jacobsen og Per Petterson i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil takke en modig jury, sa prisvinneren selv da hun mottok Brageprisen i kategorien skjønnlitteratur for voksne. Det er andre gang i Brages historie at prisen går til en lyriker innen denne kategorien. Men etter applausen å dømme var det mange som unte Hansen prisen. Juryen trekker spesielt fram Hansens evne til å gi ord stadig nye kontekster og rammer, slik at leserens eget perspektiv utfordres.

Med diktsamlingen «Trask» har Elisabeth Hansen skrevet ei politisk bok som skaper bilder av sivilbefolkningens lidelser i både Sarajevo og Bagdad.

- Jeg har skrevet ei bok som skal gå ut i verden og møte mennesker. Det er ei veldig positiv bok fra min side, som har mye romanaktig stoff i seg. Jeg tegner kunstnerskjebner og flyktningskjebner som jeg blander i et slags menneskestoff.

Som juryen påpekte i sin begrunnelse, er Hansen opptatt av ulike typer språk. I tidligere diktsamlinger har hun brukt både nyhetsspråk, maktutredningsspråk og politisk språk.

- Jeg prøver å bruke språkmuskelen på en annen måte. Det handler om å ta en sprint i stedet for å løpe maraton. Jeg prøver å gjøre språket levende og få det til å virke, sier Hansen, som vil bruke de 50000 skattefrie prispengene på å reise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer