Anmeldelse: Nick Cave & Warren Ellis - «Carnage»

Tok alle på senga

Nick Cave og Warren Ellis gir ut sitt første duoalbum.

ALBUM-OVERRASKELSE Warren Ellis og Nick Cave overrasket «alle» med albumet «Carnage» i dag. De har gitt ut filmmusikk sammen, men det er deres første hele album som duo. Foto: Joel Ryan
ALBUM-OVERRASKELSE Warren Ellis og Nick Cave overrasket «alle» med albumet «Carnage» i dag. De har gitt ut filmmusikk sammen, men det er deres første hele album som duo. Foto: Joel Ryan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Nick Cave (63) lagde fjorårets beste «corona-album», «Idiot Prayer: Nick Cave Live at Alexandra Palace», helt alene bak et piano i en tom sal. Fiolinisten Warren Ellis (56) var ikke noe stort savn da, men det føles helt naturlig at Cave nå, når han slipper et nytt «corona-album», har invitert med seg sin gamle samarbeidspartner fra The Bad Seeds og Grinderman.

Første duoalbum

De har jobbet sammen siden 1993 og har spilt inn og gitt ut filmmusikk sammen, men aldri spilt inn et duoalbum. For oss som har opplevd kjemien mellom de to på scenen er det ingen bombe at de kunne finne på noe sånt, og de har dessuten vært sammen om å skrive låtene på de siste platene med The Bad Seeds - og her. «Carnage» kom likevel som en stor overraskelse på alle da det ble sluppet nøyaktig kl. 14.00 i dag: Åtte låter med en spilletid på 40 minutter.

Strykere i front

Produsert har de også gjort, og alle instrumenter spilles av de to. Flere lag med stryk har fått en slags hovedrolle ved siden av synther, koring (mektig som i «White Elephant» og messende som i sakrale «Lavender Fields») og Caves stemme - av og til dramatisk og andre ganger vakkert. Og det er her Cave har sitt univers, i en hårfin balanse mellom det brutale og det vakre - både tekstlig og musikalsk. Humor har han også:«I'm the balcony man, I'm Fred AstaireYou think you have a plan until I hit the stairs»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer