Tok bølgen i Frognerbadet

Det både så ut som og luktet av 70-åra da den best besøkte Norwegian Wood-festivalen noensinne ble avsluttet med «husker du»-rock fra sørstatene i går kveld.

For de amerikanske sørstatsrockerne Lynyrd Skynyrd måtte det føles som å komme hjem, da de som gårsdagens hovedattraksjon spilte i Frognerbadet i Oslo. Velvoksne norske groupies, flest menn, vaiet med sørstatsflagget og brølte med så godt de kunne til det 35 år gamle bandet.

Livsstil

Den ventede invasjonen av hardhauser på Harley Davidson-sykler uteble, men en gjeng fra sørstatsklubben «Last Rebels» i Stavanger hadde i det minste tatt krengetoget til Oslo og Skynyrd-konserten:

- Hvorfor sørstatene?

- Det er en livsstil. Full frihet og gjør hva du vil, sier Jan Egil «Kayzer» Rein.

-Har dere vært der?

- Eh...vel, ikke alle sammen. Vi har våre drømmer, men mindre med penger.

Mimring

Og det var unektelig noe drømmeaktig over Frognerbadet i går ettermiddag, et flashback til den tida da rockefestivaler betød langt hår og ulovlig røyk. Ikke bare så store deler av publikum ut som om de var møtt opp på audition til «Hair»: Salgsbodene tilbød batikkskjorter, stjernetegnsmykker og luktet av røkelse, de norske coverbandene Whipping Post og Young Neils spilte musikk av henholdsvis hippiebandet Allman Brothers og Neil Young - det var så mange og lange gitarsoli at selv en som ble voksen på 70-tallet utbrøt:

- Da pønken kom, var den godt begrunnet...

Rekord

Og kanskje er en pønkedag noe å vurdere for arrangørene til tiårs-jubileet neste år. Ellers er festivalfavoritten van Morrison klar til å ta nok en økt. Han søkte om femårs-kontrakt etter en heltent opptreden lørdag. - En morsom tanke, men foreløpig tar vi søknaden hans som en stor kompliment, sier festivalsjef Sten Fredriksen.

Som for øvrig gnir seg i hendene over drøyt 15000 tilskuere, i helga. Noe som betyr publikumsrekord og et gledelig overskudd.

SWEET HOME FROGNERBADET:</B> Det var noe drømmeaktig over Frognerbadet i går, tilbake til rockefestivaler med langt hår og ulovlig røyk.