Tok bronse som Celine

Det ble tredjeplass på Toril Moe (22) i den europeiske finalen i «Stjerner i sikte» i Amsterdam, der hun sang Celine Dion-sangen «All By Myself». Surnadalsjenta feiret bronseplassen sammen med familie, slekt og venner i stua hjemme i går kveld.

Toril har kjent til resulatet siden opptaket ble gjort torsdag, men klarte å holde tett for å holde på spenningen. Bare faren og kjæresten fikk vite resultatet før det ble kjent i TV2s overføring i går kveld.

Kjolekopi

Norge har nå én andreplass og to tredjeplasser i denne konkurransen. Det var åtte deltakere i årets finale, og seieren gikk til Portugals Carlos Bruno som Michael Stipe - vokalisten i R.E.M. Men Toril er kjempefornøyd med sin tredjeplass som Celine Dion-kopi.

Kjolen hun hadde på seg i finalen var for øvrig også en kopi - av Celine Dions perlekjole. Den henger nå trygt og godt i skapet hjemme, og skal bare tas fram ved spesielle anledninger.

Ikke nervøs

Den europeiske finalen i «Stjerner i sikte» har flere millioner seere, men Toril bedyrer at hun ikke var det minste nervøs før hun gikk på scenen. Og hun er «kjøle» godt fornøyd med gjennomføringen.

- Jeg tok det som det kom. Plasseringen har ikke noe å si. Det var stort bare å få være med på dette, sier Toril, som reiste til Amsterdam sammen med moren mandag.

Seg selv

Toril kan godt tenke seg å bli artist på heltid, men for sikkerhets skyld tar hun sikte på en frisørutdannelse. Premien på 5000 dollar kommer derfor godt med når hun til høsten begynner på frisørskole i Oslo.

Etter den norske finaleseieren vanket det platekontrakt med Norske Gram. Nå vil Toril ta seg god tid til å finne låter, og denne gang har hun tenkt å være seg selv. Men stilmessig vil hun nok lande på noe i nærheten av forbildet Celine Dions og Amanda Marshalls soul-pop.

- Hva synes du om vinneren?

- Han var kjempeflink. En bra vinner, sier Toril diplomatisk.

BRONSEVINNER: Kjolen Toril Moe hadde på seg i finalen er en kopi av Celine Dions perlekjole.