- Tok dop til jeg kastet opp blod

Kelly Osbourne er sin fars datter.

(Dagbladet.no): Kelly Osbourne, datter til Ozzy, er mest kjent som en bannende bortskjemt rikmannsdatter i MTV-serien «The Osbournes».

Men i forbindelse med sitt nye album forteller 20-åringen i detalj om det harde livet utenfor tv-skjermen, og da spesielt om dopmisbruket. I 2004 ble hun innlagt på en avvenningsklinikk fordi hun misbrukte smertestillende midler.

Tok dop som 13-åring

I et intervju med Aftonbladet sier unge Osbourne at hun prøvde narkotika første gang da hun var 13 år. Familien hadde nettopp flyttet fra England til USA, alt var nytt, og Kelly trengte en virkelighetsflukt.

- Jeg brukte stort sett tabletter. Men jeg har prøvd det meste. Jeg tok dop da jeg følte meg dårlig, og nå må jeg kjempe mot dette resten av livet.

Videre forteller hun at kroppen tåler narkotika dårlig. En gang tok hun så mye dop at hun kastet opp blod. Og en dopet Kelly var ingen hyggelig person.

- Jeg blir veldig vanskelig. Jeg innser ikke hva jeg sier eller gjør, og jeg har såret mange mennesker rundt meg.

- Vanskeligste ukene i mitt liv

FAR OG DATTER: Kelly og Ozzy har opptrådt sammen en rekke ganger.
FAR OG DATTER: Kelly og Ozzy har opptrådt sammen en rekke ganger. Vis mer

Kelly Osbourne sier hun nå er dopfri, etter et vanskelig opphold på en avvenningsklinikk. De første to ukene var «de verste i mitt liv».

- Jeg kastet opp, skalv og hadde ingen kontroll over kroppen. Jeg trodde jeg skulle være der i noen uker, tisse på et glass og så spasere ut og fortsette misbruket. Men etterhvert våkner man opp og innser at behandlingen fungerer.

Ny plate

Kelly Osbournes far Ozzy er av rockens verstinger både på og av scenen. Den innflytelsesrike hardrockeren har siden slutten av 60-tallet vært med på den ene musikalske klassikeren etter den andre. Og privat har han skapt klassiske skandaler på rekke og rad.

Han er blitt kalt satanist, psykopat, har bitt av hodet på diverse flygende dyr, tatt store mengder dop og er blitt beskyldt for å oppfordre til selvmord.

Nå ser det ut som Kelly ikke har tenkt å skape like mange skandaler i tida fremover, men hun følger pappas yrkesvalg. Hennes første forsøk for et par år siden fikk merkelappen tyggegummipunk i Dagbladet. Nå satser hun på synthpop inspirert av Blondie og Madonna.

Førstesingelen, balladen «One word», har allerede gjort det skarpt på hitlistene. Albumet «Sleeping in the nothing» slippes i juni.

THE OSBOURNES:</B> Fra venstre: Jack, Sharon, Ozzy og Kelly.
NY PLATE:</B> Kelly Osbourne slipper et elektropop-album i juni.