FØRSTE GJENFORENING: Petter Pogo, Vidar Rugset, May-Irene Aasen og Håkon Torgersen hedrer sin gamle venn og bandkollega Joachim Nielsen i det som blir Valentinernes første gjenforeningskonsert 1. desember. Foto: Privat
FØRSTE GJENFORENING: Petter Pogo, Vidar Rugset, May-Irene Aasen og Håkon Torgersen hedrer sin gamle venn og bandkollega Joachim Nielsen i det som blir Valentinernes første gjenforeningskonsert 1. desember. Foto: PrivatVis mer

«Tok et par år før jeg orka å høre på Jokke & Valentinerne igjen»

Jokkes originalband, Valentinerne, gjenforenes for å spille debutalbumet «Alt kan repareres» — som er blitt kåret til en av Norges 100 beste utgivelser.

— For å være litt ubeskjeden, så hadde jeg syntes det var litt rart hvis ikke minst en av platene skulle komme med på den lista, sier May-Irene Aasen.

Hun spilte trommer i Valentinerne, og juryen som har plukket ut de 100 beste norske utgivelsene til Morgenbladets kåring er helt på linje med henne. Joachim «Jokke» Nielsen er inne på lista med hele tre utgivelser, der «Alt kan repareres» er høyest på lista med en 26. plass.

1. desember gjenforenes bandet for å spille albumet i sin helhet på Rockefeller i Oslo. Uten frontfiguren selv, som døde av en overdose i 2000.

— Nå føles det greit å gjøre det. Det tok et par år før jeg orka å høre på oss, til og med på radio. Men nå er det gått elleve år. Det er riktignok litt rart å høre Vidar synge, men han var jo også den første vokalisten i Valentourettes, sier Aasen.

Låtene satt i blodet
Vidar Rugset er mannen som fyller rockeikonets sko som vokalist under konserten på Rockefeller. Fram til 2006 var han også vokalist i tributebandet Valentourettes, som fortsatt reiser rundt og spiller Joachim Nielsens låter.

May-Irene Aasen har ikke vært aktiv musiker siden Valentinernes siste konsert, lille julaften 1998.

— Det var merkelig å begynne å øve til denne konserten, for låtene satt virkelig i blodet, sier hun.

Hun får støtte av Petter Pogo.

Joachim Nielsen - Jokke

Foto: Agnete Brun / Dagbladet
Joachim Nielsen - Jokke Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

—Jeg er den som holder mest på med musikk i dag, og var kanskje litt redd for at de andre var rustne. Men den frykten viste seg å være helt ubegrunnet. Det var nesten som om vi hadde spilt sammen dagen før, sier Pogo.

Jokke får to erstattere
Han var ikke med i Valentinerne på debutalbumet, men ble bassist i 1990 da Håkon Torgersen ga seg i bandet. Torgersen er med på konserten 1. desember. Pogo skal være med som gitarist, og Jokke får dermed i praksis to erstattere. Såpass må kanskje til.

—Jokke lagde gode låter helt til det siste. Ikke bare triste ting heller, men gode låter om kjærligheten til livet og til kompiser. Det er ikke noen tvil om at vi mistet en av våre aller største låtskrivere for ja, hva var det? Elleve år og...

Pogo teller også dagene.

—17. oktober døde han. Den datoen kommer opp hvert eneste år, og da tenker jeg alltid på en artig kar som ikke er her lenger.