Tok farvel med feil Spock

Kirstie Alley fikk «Star Trek»-hordene på nakken.

(Dagbladet): «Star Trek»-fans verden over har i helga sørget over Leonard Nimoy, som spilte Mr. Spock og gikk bort fredag, 83 år gammel.

Det betyr ikke at de såkalte trekkiene bærer over med hva som helst av slurv fra andre skuespillere med tilknytning til den originale tv- og filmseriefranchisen.

Det fikk Kirstie Alley, som debuterte som filmskuespiller i 1987 i «Star Trek II: The Wrath of Khan», merke da hun ville være med i hyldningskoret.

To dager etter dødsfallet tvitret «Cheers-stjerna» sitt hvil-i-fred-ønske, ikke til Mr. Spock men til «Dr. Spock».

Som ikke er noen spissøret humanoid fra en annen planet, men en berømt amerikansk barnelege som solgte sin bok «Sunn fornuft i barnestell og oppdragelse» også i Norge på femtitallet.

Da det rant inn med latterliggjørende meldinger anklaget hun sine følgere for å ha fått «jentelus» og hevdet at «meningen er den samme».

- Ikke lett å gjøre en gest uten [å påkalle] Star Trek-politiet, tvitret hun deretter oppgitt.

Skuespilleren har tidligere benyttet sin tilstedeværelse på Twitter til å engasjere seg i dyrebeskyttelse og humanitære saker, dokumentere sin kamp mot vekta og, ikke minst, ta en offentlig skittentøyvask med sin eks-dansepartner fra amerikanske «Skal vi danse».

En ordkrig som ifølge Daily Mail endte med en anklager som ikke egner seg trykk.