- Tok katastrofale valg

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække har full forståelse for at historien om henne og Arfan Bhatti har blitt offentlig.

ANGRER: Karianne Solbrække understreker at det ikke er synd på hennne. Foto: Marit Hommedal / NTB
ANGRER: Karianne Solbrække understreker at det ikke er synd på hennne. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

For 16 år siden hadde Karianne Solbrække, daværende krimjournalist i TV 2, nå nyhetsredaktør i samme kanal, et forhold til Arfan Bhatti.

Bhatti var da en profilert figur i det kriminelle Oslo. Nå er han blant landets mest kjente islamister.

- Jeg tok katastrofale valg på den tiden. På kort tid ødela jeg alt som betydde noe for meg. Først og fremst forholdet til familien min og de nærmeste, men også forholdet til TV 2 og de journalistiske verdiene jeg setter så høyt. Alt det satte jeg på spill, sier hun til Aftenposten fredag.

De siste ukene har Bhatti kommet tilbake i medienes søkelys, fordi han har hatt regelmessig kontakt med Zaniar Matapour, som er siktet for masseskytingen i Oslo 25. juni.

- Satt på bar bakke

Tidligere i sommer gikk det ut en intern e-post i TV 2, hvor det ble informert om forholdet. Den fikk Aftenposten tilgang til, og publiserte den første artikkelen om forholdet mellom de to.

I etterkant har TV 2 meldt at Solbrække ikke får ta avgjørelser relatert til dekningen av Bhatti.

Nyhetsredaktøren ble «satt på bar bakke» etter at forholdet mellom henne og Bhatti ble kjent. Hun understreker overfor Aftenposten at hun aldri brukte Bhatti som kilde, og aldri lagde journalistikk basert på noe han hadde fortalt henne.

- Det er ikke synd på meg

Solbrække har full forståelse for at saken er kommet fram i lyset.

- Jeg forstår at redaktørene har identifisert meg. Det er kanskje lett å si nå, men jeg og TV 2 burde ha gått ut med denne historien i 2016, da jeg fikk jobben som nyhetsredaktør.

Det er ikke synd på henne, sier hun selv.

- Jeg tror at man har godt av det, som nyhetsredaktør, å kjenne på det å bli brettet ut i landets store medier. For meg er dette en gammel sak som jeg har levd med lenge.

- Det nye er at resten av Norge vet navnet mitt, med de konsekvensene det får for familien og barna mine. Det er der bekymringen min er nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer