Tok kontakt på MySpace, ble ny vokalist

Totalt ukjent fyr skal synge i Anthrax. Gamlevokalisten jobber for Burger King

(Dagbladet.no): Er du blant dem som har favorittbandet ditt som «venn» på MySpace? For den komplett ukjente Dan Nelson (32) fra Long Island i New York endte vennskapet med drømmejobb.

I dag ble det kjent at han er den nye vokalisten i Anthrax – som sammen med Metallica, Megadeth og Slayer regnes blant «de fire store» i trashmetal-sjangeren.

- Dette er en drøm som blir virkelighet, sier Nelson ifølge AP.

Jobber som trener

Han jobber som personlig trener og har sunget på hobbybasis med en rekke forskjellige heavyband i New York-området, men var på utkikk etter nye folk å spille med da han plutselig landet stillingen som frontfigur i Anthrax.

- Av personlige årsaker hadde jeg ikke drevet med musikk på en stund. Da jeg kom tilbake til Long Island-scenen fant jeg ikke noen band, men kontaktet Anthrax-gitaristen Rob Caggiano på MySpace fordi jeg hadde møtt ham for noen år siden, da jeg sang i bandet Unbroken.

- Vi sendte hverandre musikk fram og tilbake, og når vi kom sammen jammet vi ti timer i strekk. Til slutt sa Rob han mente jeg var perfekt for bandet, forteller Dan Nelson i en pressemelding Anthrax har offentliggjort i dag.

Gikk til Burger King

GIR SEG IKKE: Anthrax-gitarist Scott Ian har omsider klart å komplettere bandet igjen. Her sammen med Public Enemy-rapperne Flava Flav og Chuck D under en festival i New York i sommer. Noe bilde av den nye Anthrax-vokalisten har ikke dukket opp ennå. Foto: SCANPIX
GIR SEG IKKE: Anthrax-gitarist Scott Ian har omsider klart å komplettere bandet igjen. Her sammen med Public Enemy-rapperne Flava Flav og Chuck D under en festival i New York i sommer. Noe bilde av den nye Anthrax-vokalisten har ikke dukket opp ennå. Foto: SCANPIX Vis mer

De to siste åra har Anthrax turnert med den klassiske besetningen fra femten år tilbake, med Joey Belladonna bak mikrofonstativet. Da gjenforeningsprosjektet var over, viste det seg at bandets faste vokalist siden 1992, John Bush, var lei av å vente og hadde tatt på seg andre forpliktelser, som gjorde det umulig for ham å fortsette i bandet.

Ifølge metalnettstedet Blabbermouth jobber Bush nå blant annet med å legge stemme på TV-reklamer for Burger King.

Anthrax, på sin side, går i gang med oppfølgingsplata til «We’ve Come For You All», som kom i 2003.