Tok med dokumentarteam på verdensturné: - Det var kaldt med et stort kamera i senga

Med kamerateam på slep gøv A-ha løs på 43 «Cast in Steel»-konserter.

PÅ HJEMMEBANE: Den første av seks Norges-konserter finner sted i Oslo Spektrum lørdag, og under det siste «Afterglow»-showet i Spekturm 3. mai er det duket for spektakulære visuelle effekter, lover A-ha og samarbeidspartneren Void. De har over lang tid jobbet med enorme visuelle effekter til showet. Fra venstre: Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktaar-Savoy. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PÅ HJEMMEBANE: Den første av seks Norges-konserter finner sted i Oslo Spektrum lørdag, og under det siste «Afterglow»-showet i Spekturm 3. mai er det duket for spektakulære visuelle effekter, lover A-ha og samarbeidspartneren Void. De har over lang tid jobbet med enorme visuelle effekter til showet. Fra venstre: Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktaar-Savoy. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter godt over et halvt år på reisefot med showet «Cast in Steel», fra Sør-Amerika til Russland og videre gjennom Europa, er det lørdag kveld duket for den første av totalt seks avslutningskonserter A-ha skal spille i henholdsvis Oslo, Stavanger og Bergen.

Under en pressekonferanse i dag fortalte ikke gruppa bare om sitt spektakulære lysshow under «Afterglow»-konserten i Oslo Spektrum neste tirsdag, hvor samarbeidet med designbyrået Void visstnok kommer til å gi publikum bakoversveis, men de tok seg også tid til å oppsummere det siste årets turnéerfaringer.

- Kamera i senga - Vi har brukt en del tid på filming, og det var uvant. Når man konstant er på reisefot er det viktig med pusterom, men det er når man vil ha folk vekk, man skal invitere filmteamet inn. Det var kaldt med et stort kamera i senga, fleiper Morten Harket.

I mars fikk Dagbladet bekreftet av regissør Thomas Robsahm og A-has manager, Harald Wiik, at bandets første dokumentarfilm er under planlegging. Magne Furuholmen sier overfor Dagbladet at turnélivet bare er en liten del av produksjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer