- Tok nesten livet av meg

Ringenes Herre Peter Jackson var kjempenervøs under nattens Oscar.

(Dagbladet.no): «Ringenes Herre: Atter en konge» er den tredje filmen i trilogien basert på J.R.R. Tolkiens fantastiske epos om kampen mellom det gode og det onde.

I natt fikk filmen 11 av 11 mulige Oscar-statuetter, blant annet for Beste film og Beste regi.

Sommerfugler

- Dere har gitt oss en utrolig kveld og vi setter stor pris på det, sa Jackson på scenen. Men etterpå måtte suksessregissøren innrømme at han hadde sommerfugler store som elefanter.

- Det tok nesten livet av meg. Men nå har jeg det fint, fortalte han til pressen ifølge Reuters.

Og det er forståelig når New Zealenderens største prosjekt i karrieren fikk så overveldende god respons under det som er den viktigste og største prisutdelingen i filmens verden. De tre filmene ble spilt inn på en gang i Jacksons hjemland, og har i stor grad bidratt til å sette øyriket på turist- og filmkartet.

- Folk flytter til New Zealand for å bli takket nå, spøkte verden Billy Crystal under showet i Kodak theatre i natt.

Kommenterte

Også andre prisvinnere kommenterte Ringenes Herre sin vinnerrekke.

- Jeg vet alle i New Zealand har blitt takket. Jeg vil gjerne takk folk i Sør-Afrika, mitt hjemland, sa en rørt Charlize Theron da hun mottok Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

- Jeg er glad for at «Ringenes Herre: Atter en konge» ikke var nominerte i denne kategorien, sa produsent Denise Robert da hun takket for beste fremmedspråklige film (Barbarenes invasjon).

TAKK 1:</B> Peter Jackson takket hjem til New Zealand.
TAKK 2:</B> Charlize Theron takket hjem til Sør-Afrika.