Tok oppgjør med Ari

I et show rikelig krydret med Ari Behn-vitser mener Anne-Kat. Hærland at hun har begravet forholdet til gamlekjæresten en gang for alle.

 • Les anmeldelsen av showet her!

  Hærlands standupforestilling «Jeg er ikke Dina» på Smuget i Oslo startet med følgende bekjennelse:

  - Ja, jeg har ligget med Ari Behn.

  Bekjennelsen ble fulgt opp av en lang, satirisk Ari-hets om hvor vanskelig det har vært for henne å finne en ny seksualpartner etter forholdet til prinsessegemalen.

  - Ingen vil fiske i Aris dam, postulerte Hærland fra scenekanten, iført kort, svart skinnskjørt og nettingstrømper.

  Men hvorfor går hun aldri lei av å hetse Ari?

  Dette sier Anne-Kat. om Ari

  Her er litt av Ari Behn-hetsen Anne-Kat. Hærland serverer i forestillingen «Jeg er ikke Dina»:

  - Ja, jeg har ligget med Ari Behn. (Klappepause.) Det er ikke noe å klappe for. Det gjorde ikke jeg.

  - Ari er den siste jeg har ligget med. Folk har ikke akkurat stått i kø i ettertid. Ingen vil fiske i Aris dam. Det er ikke akkurat som å hoppe etter Wirkola. Mer som å hoppe etter Eddie the Eagle. Bare tanken på å ha ligget med ham er guffen. Jeg har ikke onanert på tre år, har til og med mistet lysten på meg selv. Ennå bader jeg i Klorin.

  - Ari er sur på meg etter alle vitsene, har jeg fått høre på byen. Å, så skummelt... En ting ville vært om Espen Lie var sur på meg, men Ari - han er jo mer femi enn Blomster-Finn. Og nå går han på pistolkurs. Skal han skyte meg i akillessenen?

  - Sex med Ari varte i to og et halvt minutt. 30 sekunder puling og to minutter til å legge håret hans etterpå.

  - Jeg har foreslått at selskapet til Märtha bør hete Prinsessen på erten, eller Prinsessen og Knerten, hvis hun skal starte et selskap sammen med Ari.

  - Jeg vitser så mye med Ari i denne forestillingen for å legge det dødt og bli ferdig med det. Det begynte med én vits i ett program, hvorpå pressen kjørte det opp til noe stort. Fra nå av skal jeg ikke nevne ham mer, sier Anne-Kat.

  - Veldig stolt


  «Nytt på nytt»- og «Bla bla bla»-dronningen var fornøyd med responsen fra premierepublikummet, men vil ikke si så mye om hvordan hun syns det gikk før hun blir servert kritikernes dom.

  - Jeg var absolutt mer nervøs enn når jeg skal på tv. Men jeg synes det er veldig morsomt å stå på scenen. Det er det som teller. Dessuten synes jeg selv at showet er morsomt, og jeg er veldig stolt over at jeg har skrevet og satt det opp selv, sier Hærland med sigaretten i den ene hånda og sjampisglasset i den andre.

  Giertsen skryter


  Gjennom hele forestillingen er Anne-Kat. Hærland svært intim på egne vegne, om det så gjelder sexliv, kropp, slanking eller livsstil. Regissør Thomas Giertsen mener dette er en stor styrke.

  - Det er veldig sympatisk og kult at hun bruker seg selv så mye. Hun står for noe genuint. I motsetning til mange andre standupkomikere gir hun publikum en følelse av at det hun sier er selvopplevd og sant, sier Giertsen til Dagbladet. Og han fortsetter:

  - Ja, det er fortsatt morsomt med Ari Behn. Litt rart at du spør meg om det, jeg har jo skrevet og vært med på å lage dette showet. Men hvis du vil at jeg skal svare, så ler jeg av det samme om og om igjen jeg. Promp er morsomt hver gang.

  Hærlands «Nytt på nytt»-kollega Knut Nærum er hjertens enig.

  - Jeg lo en hel del. Anne-Kat. byr mye på seg selv, eller kanskje hun ljuger. Men det er jo litt av det som gjør det så spennende, sier Nærum.

INTIMT: Anne-Kat. Hærland og regissør Thomas Giertsen etter forestillingen i går kveld. - Det er veldig sympatisk og kult at hun bruker seg selv så mye, sier Giertsen.