«Solo: A Star Wars Story»

Tok over den ikoniske «Star Wars»-rollen: - Jeg googler ikke meg selv

Alden Ehrenreich (28) visste at det ville bli utfordringer da han tok rollen som Han Solo.

TRAILER: «Solo: A Star Wars Story» utforsker bakgrunnshistorien til legendariske Han Solo. Vis merVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CANNES (Dagbladet):

Da skuespiller Alden Ehrenreich (28) fikk beskjed om at han hadde fått rollen som den unge Han Solo i «Solo: A Star Wars Story», fikk han ikke lov til å si det til noen. Han tillot seg likevel å ringe mamma, før han gikk en lang tur langs stranda for å feire for seg selv.

Bak Hans fasade

–Det var fantastisk, sier Ehrenreich, som selv ville være Han Solo da han så «Star Wars»-filmene som barn. Likevel har oppfatningen hans av Han Solo forandret seg etter at han spilte i «Solo: A Star Wars Story», som hadde premiere under filmfestivalen i Cannes denne uka.

–Når du er barn ser du på ham som denne kule fyren som sprader rundt, sier Ehrenreich.

DE OPPRINNELIGE: Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford spilte Luke Skywalker, prinsesse Leia 
og Han Solo i de første 
tre filmene.
DE OPPRINNELIGE: Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford spilte Luke Skywalker, prinsesse Leia og Han Solo i de første tre filmene. Vis mer

–Denne filmen viser deg at det ligger noe mer bak den fasaden.

Et av øyeblikkene Ehrenreich måtte klype seg i armen, var da han spilte inn den første scenen der han så hele det veldige skipet Milleniumsfalken, og måtte gå mot det.

–Det var veldig mektig, veldig kult, sier han.

–Etter at jeg hadde sittet i det skipet i et par måneder, visste jeg hvor alle knappene var. Det var et avtrykk i stolen etter kroppen min. Jeg følte at det var mitt skip.

NY GJENG: Joonas Suotamo, Woody Harrelson, Emilia Clarke og Alden Ehrenreich spiller i «Solo: A Star Wars Story».
NY GJENG: Joonas Suotamo, Woody Harrelson, Emilia Clarke og Alden Ehrenreich spiller i «Solo: A Star Wars Story». Vis mer

Ikke svart-hvitt

Som barn var Ehrenreich også spesielt glad i Yoda og læresetningene om «kraften» som gjennomsyrer «Star Wars»-universet.

–Det er kult at George Lucas inkluderte denne sofistikerte filosofien, på en måte som var så lett å forstå. Jeg liker hele ideen om kraften, jeg tror det er dypere enn vi egentlig er klar over.

«Kraften» er omtrent fraværende fra «Solo: A Star Wars Story». Men Ehrenreich savner den ikke.

–Dette er en annen verden. Dette er undersiden, gangsterne. Dette foregår i et moralsk tvetydig univers, det er ikke lys og mørke som står mot hverandre. Slik sett passer det til å være en Han Solo-film.

Den første dukken

Donald Glover (34) spiller smugleren Lando Calrissian, som eide Millenniumsfalken før skipet blir overtatt av Han Solo. Lando var den første svarte birollen i «Star Wars», og Lando-dukken var den første «Star Wars»-dukken Glover fikk av sin egen far.

–Jeg var for ung til å bry meg om det da, sier han om det.

–Men det betydde mye for faren min. Det var nok derfor han ga meg den dukken først.

Da var det mer minneverdig for Glover da Mace Windu, spilt av Samuel L. Jackson, dukket opp i «Star Wars»-filmen «The Phantom Menace» i 1999.

–Jeg ville ha lilla lyssabel, som han hadde, sier Glover.

–Men det var veldig vanskelig å finne. Vi måtte lete lenge.

NY GENERASJON: Donald Glover spiller Lando Calrissian og Alden Ehrenreich spiller Han Solo i «Solo: A Star Wars Story». Ehrenreich måtte feire på egenhånd da han fikk den hemmelige nyheten om at han hadde fått rollen.
NY GENERASJON: Donald Glover spiller Lando Calrissian og Alden Ehrenreich spiller Han Solo i «Solo: A Star Wars Story». Ehrenreich måtte feire på egenhånd da han fikk den hemmelige nyheten om at han hadde fått rollen. Vis mer

En stor risiko

Om Lando Calrissian, sier han:

–Jeg så på de gamle filmene for å finne ut hva som gjorde ham kul den gang, og hva som kunne gjøre ham kul nå. Han var veldig verdensvant, og jeg ville at han skulle framstå som smart. Regissøren sa bare: «Bare vær sjarmerende».

For Glover er de opprinnelige «Star Wars»-filmene som filmhistoriens «Odysseen».

NY VERSJON: Donald Glover ville oppdatere sjarmen til den opprinnelige Lando Calrissian i «Solo: A Star Wars Story».
NY VERSJON: Donald Glover ville oppdatere sjarmen til den opprinnelige Lando Calrissian i «Solo: A Star Wars Story». Vis mer

–Det var ikke noe som var basert på bøker eller som allerede hadde et publikum, sier han.

–De tok en stor risiko, og folk likte det. Det er filmene som er selve «Star Wars», og det er sjeldent. Det er så mye som er basert på materiale som finnes fra før.

Alden Ehrenreich er fullstendig klar over at han går inn i en ikonisk rolle, og at versjonen som ble skapt av Harrison Ford betyr mye for mange.

–Jeg visste at da jeg sa ja til å være med på dette, sa jeg også ja til alle utfordringer det innebærer, sier han.

–Men jeg går ikke på Internett og googler meg selv. Det ville ødelegge selvtilliten min. Det vil alltid være spenninger og uenigheter knyttet til dette universet.

Men det var én tilbakemelding han var opptatt av.

–Harrison Ford har sett filmen to ganger og elsket den, sier han.

–På den ene siden har du hva alle andre mener, men så har du hva Harrison mener. Det betyr mye for meg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer