Tok over for bevisstløs pilot

Da piloten mistet bevisstheten under en flytur høyt over Afrika, måtte den engelske skuespilleren Rowan Atkinson - Mr Bean - ta over spakene.

Historien kunne gjerne vært en episode av den kjente komiserien Mr Bean, men den er faktisk sann. Det var under en tur med et chartret fly i februar at Rowan Atkinson (46), hans kone Sunetra og deres to barn opplevde enhver flypassasjers mareritt, skriver den svenske avisa Expressen.

Familien Atkinson hadde vært på ferie i Afrika, og skulle avslutte reisen med en flytur fra Mombasa til Nairobi. De chartret en Cessna 202 og en pilot, og tok av mot skyene. Men etter 45 minutters flytur begynte marerittet: Piloten mistet bevisstheten i 5000 meters høyde.

Atkinson bak spakene

Rowan Atkinson hadde aldri før fløyet et fly, men satte seg inntil piloten og tok over spakene. Etter noen startvansker fikk han flynesa opp, og han gjenvant kontroll over flyet.

I løpet av den elleville flyturen prøvde kona og barna å vekke piloten. De slo ham og skvettet vann på ham, men alle forsøk var forgjeves inntil Rowan Atkinson selv kom til. Tv-komikeren slapp spakene for å kunne gi piloten noen velrettede slag i ansiktet. Piloten våknet etter denne behandlingen, og kunne lande flyet trygt på Wilson flyplass i Nairobi, skriver avisa.

Etter den dramatiske flyturen vendte familien Atkinson hjem til England. Den mediesky komikeren har ikke kommentert hendelsen.

Det er ennå ikke fastslått hvorfor den innleide piloten besvimte, men ifølge Expressen ble han antakelig rammet av væsketap.

Foto: SCANPIX