Anmeldelse: Rekyl på TV3

Tok pengene plutselig slutt, før manus var ferdig?

Eller ble noen akutt redde for at plottet skulle bli for komplisert?

KRIMSERIE: "Rekyl" er en ny krimserie på TV3, der en gjeng kriminelle etterforsker korrupte politifolk. Se traileren her. Video: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger ser du en tv-serie og begynner å lure på hva som har skjedd på veien fra idé til klipperom. For det er mulig å forstå at TV3 ville satse på «Rekyl» da de hørte den første pitsjen. Kanskje ble den solgt inn slik kanalen nå selger den inn overfor seerne: En «krimserie fra Oslos underverden», der politiet er skurkene og de kriminelle etterforsker dem. På rollelista står flere bra navn: Silje Torp, überkul i «Vikingane». Kyrre Hellum, überkul mange steder. Talentfulle Inga Ibsdottir Lilleaas (Kvinner i for store herreskjorter) og Odin Waage (Øyevitne).

Så hvordan endte vi opp med dette? Tok pengene plutselig slutt, før manus var ferdig? Satt det noen på toppen som ble akutt redde for at plottet skulle bli for komplisert, kanskje med NRKs «Mammon» i minne, og derfor krevde at seerne skulle få puslespillbrikkene servert med teskje, én etter én, i riktig rekkefølge. Og at alt utenomsnakk og løse spor skulle sløyfes, og enhver replikk skulle leveres HØYT og t.y.d.e.l.i.g.?

Slem purk

Et eksempel: Tom Karlsen (Kyrre Hellum) er innsatsleder i politiet, og i denne serien betyr det superskurk. Vi får tidlig vite at han var med på en stor razzia der en gjeng narkokriminelle ble tatt. Men byttet som ble registrert var lite. For lite. Noen, antakelig politifolka, har stukket av med 150 millioner kroner. Seks år er gått, og våre venner i narkobanden vil ha penga tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer