Tok selfie med væpnet israelsk politi hakk i hæl

Men det hele viste seg å være tull.

BARE BLØFF: Dette bildet, som imponerte og skremte mennesker verden over, viste seg å være iscenesatt. Foto: Skjermdump, Instagram
BARE BLØFF: Dette bildet, som imponerte og skremte mennesker verden over, viste seg å være iscenesatt. Foto: Skjermdump, Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det finnes vel knapt en mer bad-ass bandpromotering enn en selfie med væpna israelsk politi i hælene. 

Det tenkte iallefall den palestinske hiphop-gruppa DAM.

Trioen tvitret nylig en selfie hvor en av gruppas medlemmer rømmer unna israelsk politi. Det tilsynelatende livsfarlige bildet ga DAM over 23 000 retweets og 13 000 favorittmarkeringer på Twitter.

Bildet, som ble hylla som «det beste Twitter har å by på» og beviset på at gruppas medlemmer har «et ekte løvehjerte», viser seg nå å være iscenesatt av gruppa selv. 

«Politimennene» i bakgrunnen er nemlig to av de tre medlemmene fra den politiske trioen iført politikostymer, melder avisa The Independent. 

Det hele var et nøye planlagt PR-stunt i forkant av gruppas nye plate, som slippes torsdag denne uka. DAM, som er forkortelse for Da Arabian MCs, hevder på sin egen nettside å være den «første palestinske hip-hop gruppa, og blant de første gruppene til å rappe på arabisk». 

Selv om gruppa etterhvert medgikk til bildebløff på Twitter, hevdet deres offisielle konto likevel at bildet er «basert på en sann historie».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer