Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tok selfie med væpnet israelsk politi hakk i hæl

Men det hele viste seg å være tull.

BARE BLØFF: Dette bildet, som imponerte og skremte mennesker verden over, viste seg å være iscenesatt. Foto: Skjermdump, Instagram
BARE BLØFF: Dette bildet, som imponerte og skremte mennesker verden over, viste seg å være iscenesatt. Foto: Skjermdump, Instagram Vis mer

(Dagbladet): Det finnes vel knapt en mer bad-ass bandpromotering enn en selfie med væpna israelsk politi i hælene. 

Det tenkte iallefall den palestinske hiphop-gruppa DAM.

Trioen tvitret nylig en selfie hvor en av gruppas medlemmer rømmer unna israelsk politi. Det tilsynelatende livsfarlige bildet ga DAM over 23 000 retweets og 13 000 favorittmarkeringer på Twitter.

Bildet, som ble hylla som «det beste Twitter har å by på» og beviset på at gruppas medlemmer har «et ekte løvehjerte», viser seg nå å være iscenesatt av gruppa selv. 

«Politimennene» i bakgrunnen er nemlig to av de tre medlemmene fra den politiske trioen iført politikostymer, melder avisa The Independent

Det hele var et nøye planlagt PR-stunt i forkant av gruppas nye plate, som slippes torsdag denne uka. DAM, som er forkortelse for Da Arabian MCs, hevder på sin egen nettside å være den «første palestinske hip-hop gruppa, og blant de første gruppene til å rappe på arabisk». 

Selv om gruppa etterhvert medgikk til bildebløff på Twitter, hevdet deres offisielle konto likevel at bildet er «basert på en sann historie».