Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tok sitt eget liv

LOS ANGELES (Dagbladet): Skuespilleren Richard Farnsworth, som i år var Oscar-nominert for sin rolle i filmen «The Straight Story», tok sitt eget liv natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 80 år gamle skuespilleren skjøt seg i sitt eget hjem i Lincoln i New Mexico. Farnsworth led av kreft, og hadde store problemer med å bevege seg.

- Han hadde store smerter, og kunne ikke kjempe lenger, sier hans forlovede, Jewely Van Valin, ifølge CNN. Hun var i et naborom i huset da Farnsworth begikk selvmord.

- Han var også veldig syk da han spilte inn filmen. Fenomenalt nok greide han å gjennomføre den, men nå gikk det ikke lenger. Smertene hadde tatt overhånd, og han ville ikke at verden skulle vite om at han var syk, fortsetter Van Valin.

Hollywood i sorg

Tragedien er mottatt med dyp sorg i Hollywood, og skuespillerens død preget nyhetssendingene. Han har arbeidet i filmbyen siden 1937, først som stuntmann, siden som skuespiller - og bodde i Hollywood Hills fram til 1990.

Farnsworth gjorde i fjor stor suksess som hovedrolleinnehaver i den hjertevarme filmen «The Straight Story», regissert av David Lynch.

Filmen er basert på en sann historie om Alvin Straight, som legger i vei for å besøke sin syke bror i en annen stat. På grunn av gammelt uvennskap har han ikke snakket med broren på over ti år, og nå må han skvære opp før det er for seint. Men Alvin er selv syk, og ettersom førerkortet er inndratt på grunn av dårlig syn, bestemmer han seg for å gjennomføre reisen på en motorgressklipper.

For denne rollen ble han Oscar-nominert til beste mannlige hovedrolleinnehaver.

Eldste nominerte

Dermed ble han den eldste skuespilleren som noen gang er nominert til den prestisjefylte prisen.

- Jeg gjorde mitt beste i «The Straight Story», og prøvde å være så tro som mulig mot originalpersonen Alvin, som jeg har svært stor respekt for, sa Farnsworth før Oscar-utdelingen i mars.

Prisen gikk til Kevin Spacey for hans innsats i «American Beauty».