Tok skolen med storm

Idol-Susanne ble tatt imot som en popdiva på skolen sin i går. Men hennes egen utdannelse lider under konkurransen - med rektors velsignelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDNES (Dagbladet): 17-åringen, som er førsteklassing ved Gand videregående skole, har ikke vært på skolen på flere måneder på grunn av Idol-sirkuset. Da hun kom tilbake i går, ble hun hyllet av sine medelever.

- Dere skulle bare ha visst hvordan det er å stå her, å være med på Idol og alt sammen. Det er bare et enormt adrenalinkick, sa Susanne B. Nordbøe til skolekameratene fra scenen.

Hun ble hoiet og klappet fram av 200- 300 elever og ansatte på skolen, som ligger like utenfor Sandnes sentrum. Nordbøe ble overveldet og nesten målløs av den varme mottakelsen.

- Det er helt enormt. Helt enormt. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er rart å komme her på denne måten, sa hun like etterpå.

- Er du blitt en popstjerne på skolen?

- Det føltes i hvert fall slik da jeg kom hit. Men jeg er jo bare ei vanlig jente som synger, sier hun.

Ofrer eksamen

Susanne framførte «Papa Don't Preach», «Don't Speak» og «It's Raining Men». Etterpå krevde publikum ekstranummer, men i mangel av flere playbacklåter måtte hun synge den siste sangen om igjen. Førsteklassingen er blitt skolens heltinne, med årets russekull som de fremste fansene.

- Dødsfett! Elevene på Gand er stolte av Susanne, sier Ernst Malmin, som klappet og heiet fra taket av en russebil.

Susanne Nordbøes egen utdannelse på grunnkurs helsefag må derimot lide for Idol-sirkuset. Hun vil ikke klare å avlegge eksamen på vanlig måte på slutten av semesteret. Rektor Einar Lea sier at de har et spesielt opplegg for henne, hvor lærerne holder kontakt og gir henne oppgaver mens hun er borte.

- Jeg har tenkt å fortsette på skolen, og har mye lekser. Men jeg får ikke tid til å gjøre dem, sier Susanne selv.

Autografer

Klassestyrer Margareth Rønningsen deltok i jubelen, med noen papirer i hånda. Det var Susannes sist leverte oppgave.

- Jeg får en innlevering en gang iblant, slik som nå. Det er klart at Idol stjeler tid fra skolearbeidet, men for henne er dette en opplevelse for livet. Når det gjelder skolegang og eksamen, skal vi sette oss ned og finne en løsning når viraken er over, sier Rønningsen.

Etter konserten måtte Susanne skrive utallige autografer til skolekamerater og lærere. Så ble det kaffeslabberas hos rektor, sammen med familien.

- Det er spesielt å bli invitert inn på kake hos rektor. Det har jeg aldri opplevd før, sier Susanne B. Nordbøe.

VARM VELKOMST:</B> Susanne B. Nordbøe ble hoiet og klappet fram av 300 elever og ansatte på Gand videregående skole utenfor Sandnes. Årets russekull var de største fansene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer