Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tok ut bonus

Ledelsen i Quart-festivalen har tatt ut bonuslønn, selv om festivalen har ubetalte regninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regnskapet etter årets festival blir ikke gjort opp før ved årsskiftet. Likevel har festivalledelsen allerede tatt ut rundt 125000 kroner i bonuslønn.

- Det stemmer at vi har tatt ut bonuslønn på ca. 125000 kroner fordelt på fem personer. Dette er bonus som er avtalefestet i de ansattes ansettelseskontrakter, sier festivalsjef Toffen Gunnufsen. Dagbladet kjenner til at festivalsjefen selv tok ut rundt 50000 kroner. Totalt tar han ut fire ganger så mye som sine kollegaer.

Begge sider av bordet

Dagbladet har i en serie artikler avdekket omfattende økonomisk rot i Quart-festivalen.

Norsk kulturråd har gitt 850000 kroner i støtte til Stiftelsen Quart-festivalen, men festivalen risikerer å måtte tilbakebetale pengene. Festivalen har fått frist til 15. august. Da må alle fakta på bordet. Kulturrådet har hatt dialog med Riksrevisjonen.

Stiftelsen Quart-festivalen har i alle år hatt et styre der investorene har sittet på begge sider av bordet. Nå har de trukket seg, og festivalen vil innen 1. oktober ha et nytt styre klart.

Fylkesmannen, som har det overordnede oppsynet med stiftelsen, avventer situasjonen og vil se hvordan Quart-festivalen rydder opp før noe eventuelt gjøres.

Tjener penger

Ingen i Quart-ledelsen kan i dag si hvor mye investorene har tjent på årets festival. Festivalsjef Toffen Gunnufsen sier at billettsalget under årets festival gikk bra.

- De ansatte har holdt budsjettene, konkluderer festivalsjef Toffen Gunnufsen.

- Billettsalget gikk bedre enn forventet. Festivalens campingplass og billettsalget på de forskjellige klubbene gikk dårligere enn forventet, sier Gunnufsen.

Det ble totalt solgt 51000 billetter på Odderøya, og vel 15000 billetter på klubbene. På campen ble det solgt for ca. 200000 kroner mindre enn budsjettert.

Utestående regninger

Quart-festivalen har utestående regninger etter årets musikkbegivenhet.

- Vi har 600000 i utestående regninger, men disse har ikke forfall før til høsten. I tillegg kommer regninger på tjenester og varer som vi forventer kommer inn etter ferien. Vi har selvsagt stram likviditet på denne tida av året. Det har vi alltid hatt, fortsetter Gunnufsen, som sier festivalen har vel 1,5 millioner kroner til gode hos debitorer.

De tre kommersielle Quart-selskapene, Quart Rett, Quart Servering og Quart Kommunikasjon, har garantert for flere millioner overfor den ikke-overskuddbare stiftelsen. Toffen Gunnufsen bekrefter at Quart-investorene Trygve Eftestøl og Arild Buli, som eier to tredjedeler av selskapene hver, har betalt penger inn i stiftelsen.

- Det er ikke avklart om Eftestøl og Buli, gjennom sine AS-er, skal betale inn mer penger all den tid regnskapene ikke er klare for disse, sier festivalsjefen.

Eftestøl og Buli har ifølge festivalen til nå betalt tre millioner kroner.

BONUSLØNN: Festivalsjef Toffen Gunnufsen har tatt ut bonuslønn etter årets Quart-festival.