Tok'n helt ut

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Det er flott at vi endelig klarte å heve oss over det kulturelle bånnsjiktet, fastslo Kristopher Schau (29) etter at det siste «XL»-showet ble rundet av med verk for kor og kuk.

Sammen med koret Kor Som Helst og resten av «XL»-gjengen framførte Schau «Barn av regnbuen» for over 2000 skuelystne i Kristiansand sentrum i går ettermiddag. Schaus rolle i avslutningsnummeret var helt spesiell. Den hemningsløse Petre-profilen viste fram en Volta støvsuger, dro opp smekken, puttet sitt eget lem inn i støvsugermunnstykket, slo på støvsugeren og spilte med.

Liv og død

Resultat; et nytt soloinstrument er skapt. Folkemassen lo seg skakke, mens forhuden vibrerte i takt med «Barn av regnbuen».

- Når «XL» nå entrer døden, er det fint å kunne gjøre det med selve symbolet på livet, kjønnet. I tillegg ble det jo en veldig uplump og vakker avslutning.

- Lå det mye planlegging bak dette?

- Mye tankevirksomhet. Men det ble ikke tid til lydsjekk. Jeg hadde heller ikke kuk i monitor. Det førte til at det var vanskelig for meg å følge melodien. Jeg gikk for rytme.

SCHAU-SUGET: Høytidsstemning i Kristiansand da XL-epoken ble avsluttet med «Barn av regnbuen» framført av kor og kuk. Kristopher Skau og hans bruk av en Volta støvsuger skapte en viss oppmerksomhet.