Tokyo i Trondheim og helt berserk

Her er litt av det som skjer i helga.

Stärke karer

På vei til møtet med FREDAG traff Einar, Simen og Inge en barneskoleklasse som var på bytur. En av ungene var en sint liten jævel som drev og sparket etter duene.

- Han snittet dem nesten med foten! Til slutt ble jeg så sint at jeg gikk bort og sa: Hvis du plager den dua der noe mer nå, så kommer den og dreper deg mens du sover! sier vokalist og låtskriver Einar. Da de tre guttene begynte å spasere videre så de at en førskolelærer sto og trøstet den forskrekkede gutten.

- Jeg tok kanskje litt hardt i. Men han kommer nok aldri til å plage duer mer!

- Duer er jo så søte! De er søren meg luftas rotter! mener Inge.

Jim Stärk slipper sin debutplate «Ten Songs And Hey Hey» på mandag. Den har allerede fått terningkast fem her i avisa.

Egentlig er Jim Stärk en kvartett, men Asbjørn er på ferie med dama denne uka. Gruppa lager i følge Dagbladets anmelder «varme og ullteppemyke akustiske stemninger».

- Vi har jo ikke funnet opp kruttet, men vi vil gjerne vise folk at det går an å spille viser uten å være noen innadvendte fyrer som spiser lykkepiller, sier Einar.

- Eller å se skikkelig teit ut med briller fra 1960! sier Inge.

Enten du kaller bandet ditt for Belle & Sebastian, Bobby Hughes Experience eller The Margarets, vil du stadig bli spurt om det samme. Hvem er egentlig Jim Stärk?

- Det var bare et navn vi fant på for at journalistene skulle lage sånne ordspill: «veldig stärk plate» og så videre, sier Inge.

- Neida, det er navnet på rollefiguren til James Dean i «Rotløs Ungdom». Vi bare la til tødler for at folk ute i verden skulle tro vi var et kult svensk band. Men det var jo litt bom, for nå er det jo mye kulere å komme fra Norge.

Mandag 7. oktober kl. 19.00 har Jim Stärk releasekonsert på Gloria Flames.

Marta Breen.Dans i kinosalen

På søndag begynner tredagersfestivalen «Dans for Kamera» på Cinemateket i Oslo. Her kan du få med deg 47 korte og lange dansefilmer fra mange land. På plakaten står blant annet kjente regissører som Spike Jonze, Peter Greenaway og Thierry De Mey. Det blir også vist høydepunkter fra en rekke internasjonale festivaler, blant annet Fatboy Slims tøffe musikkvideo med den dansende skuespilleren Christopher Walken.

«Dans for Kamera», 6.-8. oktober på Cinemateket i Filmens Hus.

Marta BreenHelt berserk

Ustoppelige Stephan Groth har operert under navnet Apoptygma Berzerk siden 1989 og holder fortsatt arven fra det elektroniske 80-tallet i hevd. Med innslag av moderne techno, trance, pop og rock. Debuten «Solio Deo Gloria» kom i 1994 til svært gode kritikker, og med den syvende utgivelsen, «7» i 1998 hadde Apoptygma blitt et stort band utenfor Norges grenser og en USA-turné på samvittigheten. Foreløpig siste utspill er «Harmonizer» og kveldens konsert på Rockefeller i Oslo. Denne gang blir det i tillegg visning av klipp fra en splitter ny Apoptygma Berzerk-film.

Apoptygma Berzerk på Rockefeller i Oslo i kveld. Sjekk også: www.apoptygmaberzerk.com

Mari MidtstigenMørke

Goth- og industrimaestro DJ Stefan Rosell snurrer plater og lager stemning på John Dee i Oslo i kveld. Rosell er innehaver av platebutikken Shadowland, er en av grunnleggerne av klubben Gotham Nights og drivkraften bak konseptet Shadowpub. Det blir alternativ klubbkveld med industrial, new wave, rock, punk, new romantic, metal, synthpop, EBM, gothic, pop, ambient og neo-folk. Ved sin side har han DJ Sleazy Rune. Han høres sympatisk ut...

«Shadowlove» på John Dee i Oslo fredag kveld

Mari MidtstigenLucky Lips

DJ Nils T og DJ Torkel er to musikkentusiaster og ildsjeler i Harstad. De har sporadiske klubbkvelder på utestedet Nedenom&hjem, nedi den intime kjelleren. I kveld skjer det igjen. Musikken er høyst eklektisk: Jazz, rock, punk, soul, disco, funk, dub og house. DJ Nils forklarer at nøkkelordet er skittent og sexy. Derfor har de kalt klubben for Klubb Lipstick. Det skitne og sexy høres som en blå-rød tråd gjennom hele settet, forklarer DJ Nils.

Klubb Lipstick på Nedenom&Hjem i Harstad i kveld.

Mari MidtstigenTokyo i Trondheim

Storbyen Tokyo er temaet når klubbkonseptet Sub City inivterer til fest på Studentersamfundet i Trondheim i morgen kveld. Som en del av NTNUs japanske kulturuke presenteres hele 17 japanske og norske DJer. Blant annet Shikegi Okamoto, Jun Matsuoka, dj Stigma, Luis Molinari, Olle Abstract, prof. Scuba, Vidar Kroken og Goldfinger. Dessuten spiller det strålende norske bandet Safariari, eller Jon Kristian Furuheim som mannen egentlig heter.

Sub City Tokyo arrangeres på Studentersamfundet i Trondheim, lørdag 5. oktober.

Marta BreenVerdensmestere

Ny klubb for alle Oslos hiphopjenter og -gutter. City Connections starter opp igjen «The Joint» i anledning vinteren. Den første fredagen i måneden blir det hip hop for alle penga i 3. etasje på Café D\'Opera. I kveld kommer turntabelist-gjengen Birdy Namnam fra Frankrike. Birdy Namnam var tidligere kjent som Scratch Action Heroes og består av fire DJ-er: DJ Pone (Thomas Parent), DJ Need (Nicolas Vadon), Crazy B (Denis Lebouvier) og DJ lil\'Mike (Michael Dalmoro). De har alle utmerket seg individuelt i konkurranser både i Frankrike og internasjonalt.

Som team har de vunnet VM to ganger (2000 og i år), og det er slik du kan oppleve dem i kveld. Fire DJ-er på seks platespillere. De vil levere et DJ-show tilsvarende det de gjorde da de vant VM forrige helg - hip hop og R&B av ypperste klasse.

Regjerende norgesmester Goldfinger fra Klovner i kamp er resident-DJ på «The Joint» og starter kvelden så fort dørene er åpnet klokka 22.

«The Joint» på Café D\'Opera i Oslo i kveld

Mari Midtstigen

Hva skjer ellers i Norge? Sjekk ut FREDAG på netts hva skjer guide