Tolerant eller ignorant?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HIJAB I POLITIET: I den pågående debatten om bruk av hijab til den norske politiuniformen har det i liten grad kommet fram at plagget også brukes aktivt til kvinneundertrykkelse. Hijab som religiøst hodeplagg har ingen lang tradisjon. I de siste tiårene er plagget tatt aktivt i bruk etter påtrykk fra konservative islamister som argumenterer for at det ikke skal være like rettigheter for menn og kvinner. De bruker det sterke familiesamholdet og gudstroen i muslimske familier til å fremme sharialovgivning og til å motarbeide likestilling og integrasjon.

Familiefedre som i utgangspunktet finner det lite problematisk at døtrene deres tar del i leirskole og kroppsøving, og som synes det er greit at de velger å gå uten tildekket hode, er under press. Som en følge av polariseringen mellom shariatro menighetsforstandere og krefter som arbeider for integrering, settes fedre (og voksne brødre og onkler) under press for å sikre seg at døtrene er under nødvendig kontroll mot påvirkning av det som oppleves som islamfiendtlig påvirkning. Dette innebærer også at jentene skal avstå fra aktiviteter som er obligatoriske i den norske skole fordi de er egnet til integrering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer