Tolker låt Sigvart Dagsland skrev etter dødsfall i hans nærmeste familie

Se den rørende versjonen her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har valgt å tolke «Alt eg såg». Det som fanga meg med den, er at jeg har et forhold til den. Det er en typisk nattradioen-låt, som moder'n digga, så jeg forbinder den med henne. Også syns jeg bare den er veldig bra, sier Anneli Drecker i lørdagens episode av «Hver gang vi møtes».

- Mest kjente låt Det er Sigvart Dagsland som skal hedres av kollegene denne uka, og under middagen reiser Drecker seg og plinger på glasset. Hun forteller da at hun skal tolke Dagslands kanskje aller mest kjente låt.

Se videoen og hør Dreckers tolkning øverst i saken.

- Kjære Sigvart, jeg liker deg, veldig godt. Jeg skal gjøre en sang som jeg hørte ofte på, mamma skrudde alltid opp ekstra høyt da den kom på nattradioen. Det var «Alt eg såg», sier hun i programmet, før Dagsland sier følgende:

- Herregud, så fint. Det er veldig, veldig spennende at du skal gjøre den.

«Alt eg såg» ble gitt ut på plate i 1990, og den ga ham også Spellemann-prisen i kategorien pop. Teksten har Dagsland skrevet med sin faste makker Erik Hillestad, og akkurat denne låten er den som har gjort ham kjent for et stort publikum i Norge.

Skrevet etter dødsfall Under Dreckers framførelse av den nå 25 år gamle låten, er det tydelig at Dagsland blir rørt av hennes tolkning.

Låten har en helt spesiell betydning for Dagsland, og han har tidligere fortalt at «Alt eg såg» kom til ham etter et dødsfall i nær familie.

Han skrev den til søstera si dagen etter at hennes ektemann gikk bort. Det skjedde på nyttårsaften i 1988.

- Det er fullt av raketter og festkledde folk i gatene, og der står vi og har akkurat gått gjennom dette. På en banal måte sender rakettene et signal til oss om at livet, min venn, går videre. Med alt det i tankene skrev jeg denne sangen på første nyttårsdag, til min søster som var igjen, sa Dagsland i 2012.

I korslaget Da var han med i «Det Store Korslaget» på TV 2, og hans Team Sigvart deltok med hans låt «Alt eg såg».

Med i koret var også Dagslands nevø, Trond, som mistet faren sin på slutten av 80-tallet.

- Det er en låt som onkel Sigvart skrev til mamma da min pappa døde i -88. Det var nyttårsaften, sa Trond Dagsland Holgersen i programmet.

NY VERSJON:  Anneli Drecker tolker Sigvart Dagslands største hit «Alt eg såg» i lørdagens program. Versjonen kan du høre øverst i saken.  Foto: TV 2
NY VERSJON: Anneli Drecker tolker Sigvart Dagslands største hit «Alt eg såg» i lørdagens program. Versjonen kan du høre øverst i saken. Foto: TV 2 Vis mer

- Pappa var død. Og sangen ramler inn, da, som en reaksjon på det. Så sånn sett er det veldig sterkt. Det er en fin sang, sa han i «Det Store korslaget».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer