Tolv år skal skille disse to bildene - det nekter seerne å tro

«Hvorfor har guttene og jentene fortsatt så ungdommelige ansikter?»

FRA 21 ÅR TIL 33 ÅR: På fem sesonger har Michelle Dockery som spiller Lady Mary, eldes med tolv år. Fansen sliter imidlertid med å se noen forskjell i karakterenes ytre. Bildet til venstre er hentet fra første sesong i 2010. Bildet til høyre er hentet fra den kommende og femte sesongen. Foto: NRK
FRA 21 ÅR TIL 33 ÅR: På fem sesonger har Michelle Dockery som spiller Lady Mary, eldes med tolv år. Fansen sliter imidlertid med å se noen forskjell i karakterenes ytre. Bildet til venstre er hentet fra første sesong i 2010. Bildet til høyre er hentet fra den kommende og femte sesongen. Foto: NRKVis mer

(Dagbladet): Førstkommende søndag får ivrige «Downton Abbey»-seere et gjensyn med den aristokratiske Crawley-familien, når femte sesong har premiere på NRK.

Den kritikerroste og prisbelønnede serien har et stort og trofast publikum i Norge, og trolig skader det ikke seertallene at denne Hollywood-kjekkasen dukker opp.


Derimot er det ikke alt ved den kommende sesongen seerne tar imot med åpne armer.

Tolv år eldre Flere har nemlig stilt seg kritiske til at karakterene handlingen spinnes rundt ser relativt like ut som i den første sesongen, til tross for at de skal ha blitt tolv år eldre i løpet av den tida, skriver Daily Mail.

Første sesong, som ble sendt i 2010, var nemlig satt til 1912. Den femte og nå premiereklare sesongen er satt til 1924, skriver avisa.


Flere reagerer på skuespiller Michelle Dockery som spiller Lady Mary, hvor hun ser like ung i den femte sesongen, som hun gjør i første sesong. Hun startet nemlig i karakter som 21-åring, mens hun nå har blitt 33 år. 

Skuespiller Hugh Bonneville (50) spiller patriark Robert Crawley. Både karakteren og skuespilleren var 46 år da første sesong ble vist. Fire år senere, har karakteren passert Bonnevilles faktiske alder, og er hele 58 år i den femte sesongen.

Fra 70 til 82 Heller ikke Dame Maggie Smith (75) ser ut til å ha blitt visuelt påvirket av aldersøkningen etter første sesong.


Da serien startet var karakteren hennes, Violet Crawley, 70 år gammel. I den ferske sesongen er karakteren 82 år gammel - uten at det kan sies å synes særlig godt.

Selvsagt er det mye aldringshjelp å hente i sminke og effekter, men ifølge Daily Mail har ivrige fans diskutert aldersaspektet siden slutten av forrige sesong. De er ikke fornøyde med hvor rynkefrie karakterene er.

«Har Robert Crawley brukt Grecian 2000 (hårfarge for menn, journ. anm.)? Hvorfor er Violet Crawley fortsatt i live og full av vittigheter, og hvorfor har guttene og jentene fortsatt så ungdommelige ansikter?» spør en fan, ifølge avisa.
Daily Mail skriver videre at gjennomsnittlig levealder i Storbritannia på 20-tallet var 60 år for damer og 56 år for menn.


Trolig vil aldersutfordringene knyttet til kostymedramaet bare eskalere. Produsent Gareth Neame avslørte tidligere i år at serien muligens fortsetter til år 2020.

Den femte sesongen har imidlertid premiere på NRK1 førstkommende søndag, klokka 21.15.