Tolv Volt - batteridrevet rock

Det fins ikke piller mot møkkete vann, men hva med en kur for alt? Trioen Tolv Volt har svaret: - Auraspray gir damedrag uten bivirkninger og hull i ozonlaget.

Det meste er vel funnet opp, men hvorfor har ingen lansert auraspray? Legemiddelindustrien har utviklet lykkepillen, men kosmetikkbransjen har ikke fulgt opp med en auraspray. Vi snakker ikke om deodoranter med 24 timers virkning eller dyrt sexvann fra Paris.

Men snart kommer bandet Tolv Volt med debutalbumet «Auraspray». Det lover godt.

El-minimalisme

- Kanskje jeg skal gi opp musikken og utvikle en virkelig auraspray, jeg har jo en slags copyright på navnet. Tenk hva en slik spray kunne gjort for menneskeheten, sier sanger, gitarist og låtskriver Stein Bjella fra Ål.

Tolv Volt brøt lydmuren i sommer med en a-listet låt på Petre. Den elektrominimalistiske «Kaffi & Kaku» med Tom Verlaine-gitarer og historien om ein britpoprockar frå Øvre Ål som dro til Oslo for å bli popstjerne, skaper forventninger.

- Plata er resultat av vennetjenester, og kostet nesten ingen ting. Plateselskapet Sony kjøpte teipen da de fikk høre resultatet, forteller trommis Bjarte Jørgensen.

Vennetjenester

Det begynte for to år siden. Kompisen Jørn Christensen, kjent musiker og produsent, hørte bandet på Tamara i Oslo. Sammen bestemte de seg for å gi ut plate. Fotograf Knut Bry skylte Stein en tjeneste, og tok bandbilder. Ål kommune og den lokale sparebanken hostet opp 10000 kroner, og dermed var de i gang.

Tolv Volt spiller en slags batteridrevet rock i landskapet mellom DumDum Boys og Tre små kinesere. Uttrykket er både vise- og rock-preget, men har en nerve og intensitet som fritar dem for det etter hvert belastede studentrock-stemplet.

- Vi startet innspillingen for halvannet år siden. I dag er vi tyngre og råere, sier kontrabassist Egil Stemkens.

AURASPRAY: Tolv Volt byr på «Auraspray» - en dusj som hjepler mot alt.