Tom & Thomas

Handlingsrik, litt overlesset spenning for barn.

FILM: Thomas har mareritt om Tom, som han kaller fantasivennen sin, men han kan føle den andres plager helt fysisk. Tom lever på en forbedringsanstalt for gutter, mens Thomas bor hos sin adoptivfar, maleren Paul (Sean Bean). Så spørs det om Tom er noe mer enn en fantasi.

Og selvfølgelig er han det. Begge to har alltid hatt en følelse av at de har en annen der ute i verden, og tilfeldighetene vil at de møtes og oppdager at de er tvillinger. Dermed er det klart for en gedigen skurkejakt, for på Toms anstalt driver rektor og vaktmesteren med forbrytelser i stor stil.

«Tom & Thomas» er i alle fall handlingsmettet. At guttene stadig må bytte roller og spille den andre, er det minste. Forviklinger, farer, flukt og mysterier står i kø i denne litt overlessede filmen.

Skildringen av gutteanstalten og dens kustus og ondskap minner om Charles Dickens og står ikke helt i stil til de ellers samtidige omgivelsene og dessverre høyst dagsaktuelle ugjerninger mot barn. Det trekker ubønnhørlig i langdrag mot en slutt James Bond kunne iscenesatt. Med disse innvendingene er det velspilt og spennende nok.