Tom Berntzen går

Tom Berntzen (50) går av som nyhetsdirektør i NRK. Han har bak seg et svært turbulent år i NRK-ledelsen, og begynner nå som konserndirektør i Sponsor Service. Anne Aasheim er konstituert i stillingen.

Tom Berntzen skal begynne som konserndirektør for medier i Sponsor Service, men først skal han ha to måneders ferie.

- Det er vemodig å slutte etter 27 år i NRK, men jeg gir mens jeg er på topp, sier han til Dagbladet.

Berntzen avviser at det er alt bråket i høst som gjør at han nå skifter jobb.

- Jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Jeg er femti år, og da kan jeg ikke regne med å få så mange tilbud, sier Berntzen.

Førde ble orientert om oppsigelsen kl. 12 i dag, og Berntzen sier at prosessen har gått fort.

Økonomibråk

Nyhetsdivisjonen i NRK, der Berntzen er sjef, hadde i fjor et galopperende overforbruk av penger, og ble på høstparten satt under administrasjon av økonomidirektør Kjersti Nordtveit. Hun har tidligere jobbet seks måneder i avdelingen for å forsøke å få skikk på økonomistyringen.

- Jeg er veldig, veldig lei meg for at vi har brukt for mye penger, sa Tom Berntzen til Dagbladet da det stormet som verst i slutten av oktober i fjor.

Journalistene i NRK stilte blant annet mistillit til NRK-ledelsen, og Berntzen måtte tåle krikk for sin påståtte egenrådige lederstil.

Et av Berntzens forslag til innsparinger var en omorganisering av distriktskontorene. Det utløste ny storm mot mannen som har innehatt en lang rekke sjefsstillinger i NRK-systemet.

Sviende kritikk

Berntzen la ikke skjul på at kritikken mot ham svei, men var likevel innstilt på å fortsette som nyhetsdirektør. Nå har han ombestemt seg.

Beklager ikke

Knut Magnus Berge, leder i Dagsrevy-klubben, sier: - Det er klokt og riktig av Tom å gå av i dag. Han har vært sjef i ni år, og gjort en formidabel innsats, ikke minst for Dagsrevyen.

- Samtidig har han vært en omstridt leder.

- Jeg gråter ikke om flere ledere følger hans eksempel og trekker seg. En ny sjef bør fritt få velge sine medarbeidere, sier Berge.

Distriktsredaktør Anne Aasheim i Østlandssendingen er konstituert i stillingen.

GÅR AV: Tom Berntzen i NRK.