<strong>MOTTOK PRIS:</strong> Tom Cruise mottok prisen for verste mannlige hovedrolle for den siste «Mumien»- filmen. Her er han under filmens premiere i juni. Foto: NTB Scanpix.
MOTTOK PRIS: Tom Cruise mottok prisen for verste mannlige hovedrolle for den siste «Mumien»- filmen. Her er han under filmens premiere i juni. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Razzie Awards 2018:

Tom Cruise blant «vinnerne» i årets Razzie-utdeling

Ble slaktet for rollen i «The Mummy».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lørdag gikk den årlige prisutdelingen The Golden Raspberry Awards, også kjent som årets Razzie Awards, av stabelen i Los Angeles. Prisutdelingen foregår, tradisjonen tro, dagen før den langt gjevere Oscar-utdelingen finner sted.

Razzie Awards er nemlig Oscar-utdelingens rake motsetning - prisene deles nemlig ut til filmbransjens verste produksjoner det siste året.

Blant prisene finner man blant annet dårligste mannlige og kvinnelige skuespiller, verste biroller, verste regissør og filmmusikk, i tillegg til den helt spesielle Råtne Tomat-prisen. Sistnevnte går til filmen juryen finner så dårlig at de nesten elsket den.

Og det er ikke bare B-skuespillere som er blant vinnerne. I år kunne Tom Cruise for første gang stikke av med den uheldige prisen som årets verste mannlige skuespiller.

Det skriver magasinet Rolling Stone.

Stakk av med tre priser

Cruise mottok prisen for prestasjonen i «The Mummy»-. Han har tidligere vært Razzie-nominert for filmer som «Cocktail» (1988) og «War of the Worlds» (2005). Mel Gibson vant på sin side prisen for årets verste mannlige birolle, for rollen i «Daddy's Home 2».

Til tross for det som utvilsomt er langt fra noe kompliment for de erfarne skuespillerne, kan det kanskje være en mager trøst at andre filmer stakk av med priser innen flere kategorier.

Den andre filmen i «Fifty Shades»- trilogien, «Fifty Shades Darker», mottok to priser, henholdsvis innen kategoriene verste kvinnelige birolle, som for øvrig gikk til skuespiller Kim Basinger, og for verste nyinnspilling.

TO PRISER: «Fifty Shades Darker» stakk av med to priser under årets «Razzie Awards» Video: UniversalVis mer Vis mer

Da filmen kom for et drøyt år siden, ble den slaktet av utallige anmeldere. Dagbladets anmelder, Ingen Merete Hobbelstad, ga filmen terningkast to, og klarte heller ikke la være å kommentere Kim Basingers rolle i filmen:

«Den eneste som blir tvunget til ydmykelse og underkastelse her, er stakkars Kim Basinger, som er dyttet inn i en nedverdigende rolle som aldrende og sjalu ekselskerinne, som står og stirrer på Anastasia (Dakota Johnson) og vrir på restylaneleppene før hun blir fiket til, kylt martini i ansiktet på og kjeppjagd, i en scene som ingen tikroners telenovella med respekt for seg selv ville ha våget å vise fram», skrev hun.

Den animerte «Emojifilmen» nemlig av med hele fire priser. Juryen konkluderte med at filmen fortjente pris for verste regissør, verste manus, i tillegg til prisen for «verste kombinasjon på skjermen» for ideen om de emojikarakterene. Og den vant også den «gjeve» prisen for verste film.

SOLEKLAR VINNER: «Emojifilmen» stakk av med hele fire priser, inkludert for verste film. Video: Sony Pictures Animation Vis mer Vis mer

Dagbladets anmelder, Aksel Kielland, ga filmen terningkast én.

Med stikk til de overgrepsanklagede

Etter at prisutdelingen var overstått, kom også juryen med en hilsen til flere av de prominente skuespillerne og regissørene som har blitt anklaget for seksuell trakassering gjennom den omfattende #metoo-kampanjen. Blant stjernene som fikk bilder av seg selv på storskjermen, var Kevin Spacey, James Franco, Bill Cosby og Harvey Weinstein.

Etterfulgt av videoen kom teksten «Beklager, men vi kommer ikke til å savne dere … eller typer som dere».

Dette er listen over vinnerne av Razzie Awards 2018:

Verste film: «The Emoji Movie»

Verste kvinnlige skuespiller: Tyler Perry, «Boo 2!: A Madea Halloween»

Verste mannlige skuespiller: Tom Cruise, «The Mummy»

Verste mannlige birolle: Mel Gibson, «Daddy’s Home 2»

Verste kvinnlige birolle: Kim Basinger, «Fifty Shades: Darker»

Verste kombinasjon på lerretet: Enhver kombinasjon av to irriterende emojier: «The Emoji Movie»

Verste nyinnspilling, rip-off eller oppfølger: «Fifty Shades: Darker»

Verste regissør: ​Anthony (Tony) Leonidis, «The Emoji Movie» ​

Verste manus: «The Emoji Movie​​​»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer