Tom Cruise delte nytt bilde fra ankelbruddstuntet

Teller ned til «Mission: Impossible - Fallout».

SKADET SEG: Skuespiller Tom Cruise slo seg hardt under et stunt i London, og måtte utsette filminnspilling på Preikestolen i Lysefjorden. Video: Splash DV Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Skuespiller Tom Cruise registrerte seg på Instagram i går for å starte nedtellingen til premieren på neste avsnitt av filmserien «Mission: Impossible».

- Gjør dere klar for det mest spennende oppdraget noensinne. Vi har virkelig lagt lista høyt. Jeg kan ikke vente med å vise dere mer, noterer Cruise.

Film nummer seks i rekken er delvis spilt inn på fjellhylla Preikestolen utenfor Stavanger, og Cruise avslørte torsdag at det etterlengtede kapittelet har fått navnet «Fallout».

Samtidig lastet verdens største filmstjerne opp nye bilder fra innspillingen. Blant annet ett hvor Cruise i kjent stil svever høyt mellom to bygg. Bildet ser ut til å være en pekepinn på hva som blir det endelige resultatet av innspillingen i London i august i fjor.

Cruise legger mye stolthet i å gjøre egne stunts, men den gangen gikk det galt. Ankelen ble skadd i møtet med bygningen på andre siden, noe som førte til at den mye omtalte innspillingen i Norge ble utsatt i flere uker.

Se video fra da det gikk galt øverst i saken.

Bilde nummer to er ikke mindre heseblesende, og sementerer for alvor Cruise sitt lite høytidelige holdning til HMS, eller om du vil, trangen til å risikere livet for actionsjangeren.

Skuespilleren henger på utsiden av et helikopter, og ut ifra tidligere publiserte fotografier kan det se ut til at bildet er hentet fra innspillingsperioden på New Zealand.

I november fulgte mange nordmenn med på mediesirkuset, som i ettertid kan omtales som «Tom Cruise i Stavanger - minutt for minutt», under superstjernas besøk i Norge. Som følge av forsinkelsene etter London-stuntet hadde været i Lysefjorden hardnet seg til, og skapte utfordringer for filmteamet.

Lokalmyndighetene stengte av utsiktsplatået på Preikestolen i ni dager for innspillingen, men sterk vind sørget for problemer.

«Mission: Impossible - Fallout» har norsk premiere i starten av august. På rollelista finner man blant annet Henry Cavill («Superman»), Rebecca Ferguson («Snømannen») og trofaste franchise-medlem Ving Rhames («Pulp Fiction»).

Skurkekarakteren Soloman Lane dukker opp for andre gang, og spilles av Sean Harris. Ifølge NRK kan det bli utekinopremiere på storfilmen på toppen av Preikestolen dersom alt klaffer.