Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tom Cruise fant ny sponsor

Tom Cruise har skaffet seg en ny samarbeidspartner etter at hans avtale med Paramount ikke ble forlenget. Den nye partneren gjør at Cruise får et nært forhold til amerikansk fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wagner Productions, produksjonsselskapet til den 44 år gamle Hollywood-stjernen, har inngått en avtale med Daniel Snyder. Snyder eier blant annet Washington Redskins, et lag i den amerikanske fotballigaen.

Avtalen gjør det mulig for Tom Cruise å lage nye filmer, trolig med ham selv i hovedrollene. Det er ikke kjent hvor mye Snyder betaler for filmrettighetene og for å trekke Tom Cruises navn til seg.

I bytte mot filmrettigheter betalte Paramount tidligere om lag 65 millioner kroner per år til blant annet lønn til medarbeidere i Wagner Productions. Men forhandlingene ble brutt fordi Paramount bare tilbød rundt 12 millioner kroner årlig da avtalen skulle fornyes.

Sumner Redstone, styreformann i Paramounts eierselskap Viacom, sa i forrige uke at oppførselen til Tom Cruise den siste tiden hadde kostet selskapet mellom 600 millioner kroner og én milliard kroner i tapte billettinntekter for «Mission: Impossible III».

Det var hovedgrunnen til at samarbeidet ble avsluttet.

ANB-AP

NY AVTALE: Tom Cruise har fikset en ny avtale etter at Paramount avsluttet samarbeidet med den kjente skuespillerens selskap Wagner. Foto: SCANPIX/PARAMOUNT
NY AVTALE: Tom Cruise har fikset en ny avtale etter at Paramount avsluttet samarbeidet med den kjente skuespillerens selskap Wagner. Foto: SCANPIX/PARAMOUNT Vis mer