Tom Cruise hang ut i kulda med svenske fans

Men etter flere timer trakk han til slutt innendørs. Se videointervju.

(Dagbladet): Mens Oslo sto på hodet for Sarah Jessica Parker og Gerard Butler fikk Stockholm i går besøk av en tidligere vert for Nobels fredspriskonsert - Tom Cruise.

Den nyskilte skuespilleren er på promoteringsturné for sin nye film «Jack Reacher», og på tross av bitende kulde tok han seg svært god tid til å henge med fans og pressefolk på Hötorget i den svenske hovedstaden.

Varm velkomst Det er aller første gang Cruise setter sine bein på svensk jord.

- Alle smiler og velkomsten var varm, så det er bare moro, sa Cruise til Expressens reporter på spørsmål om hvordan han holdt ut i timesvis.

- Jeg har ikke hatt tid til å se så mye av Stockholm enda, men skal ut på middag med venner i kveld og - litt avhengig av timeplanen - håper jeg å få tid til en tur ut i morgen tidlig, sa skuespilleren, som i august gjennomgikk sin tredje skilsmisse da Katie Holmes pakket kofferten.

Det skal etter flere amerikanske medier ha skjedd fordi hun var bekymret for datteren Suris oppvekst i scientologikirka, som Tom Cruise er det mest prominente medlemmet av. Hans advokat har på sin side benektet at kirkesamfunnet i det hele tatt ble nevnt under skilsmisseforhandlingene.

Kjøttboller Cruise har nylig fortalt People at han skal feire jul sammen med både Suri og de to voksne barna han har fra sitt ekteskap med Nicole Kidman.

I Sverige snakket han verken om barn eller ekskone, men avslørte at han har mange svenske venner og at han håpet å få se dem i løpet av oppholdet.

Tom Cruise har spilt mot såvel Marie Richardson («Telegrafisten») i Stanley Kubricks «Eyes Wide Shut», mot Dragomir Mrsic («Snabba cash») i den kommende «All You Need Is Kill» og Malin Akerman («Watchmen») i «Rock of Ages».

MØTTE SVENSKE FANS: Tom Cruise i Stockholm i går. Foto: Stella pictures
MØTTE SVENSKE FANS: Tom Cruise i Stockholm i går. Foto: Stella pictures Vis mer

- Jeg håper å få se Marie, Dragomir vet jeg er her, og Malin er jo gravid og ikke tilstede, men familien hennes er her. Så jeg er omgitt av venner, sier Cruise.

Han ville ikke røpe hvilke svenske julebordsdelikatesser han setter mest pris på, men nikket anerkjennende da kjøttbollene ble nevnt og hadde - ikke overraskende - mye fint å si om «Jack Reacher», som har premiere i januar.

- Jeg kan ikke velge ut noen favoritt blant alle rollefigurene jeg har spilt, men dette re en kompleks karakter med en litt annerledes humor. Jeg elsker hvordan filmen er en blanding av krim, humor og action, og jeg spiller gjerne Jack Reacher i flere filmer, sier han til Expressen.

 

MOTSPILLER: Både filmens regissør Christopher McQuarrie og Cruises motspiller Rosamund Pike var med til Sverige for å skape blest om «Jack Reacher». Foto: Stella pictures
MOTSPILLER: Både filmens regissør Christopher McQuarrie og Cruises motspiller Rosamund Pike var med til Sverige for å skape blest om «Jack Reacher». Foto: Stella pictures Vis mer