«Mission Impossible»

Tom Cruise-innspilling på Preikestolen kan skuffe 350 maratonløpere

- Vi kan ikke stoppe Tom Cruise for et maratonløp, sier Willy Steinskog, leder for Preikestolen Maraton.

SKAL FILMES: Fjellformasjonen Preikestolen blir stengt for turister og maratonløpere i ni dager. Nå håper Willy Steinskog, leder for Preikestolen Maraton, at maratonløperne vil kunne se Preikestolen. FOTO: NTB Scanpix
SKAL FILMES: Fjellformasjonen Preikestolen blir stengt for turister og maratonløpere i ni dager. Nå håper Willy Steinskog, leder for Preikestolen Maraton, at maratonløperne vil kunne se Preikestolen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Torsdag ble det kjent at Forsand kommune har gitt tillatelse til å stenge turistmagneten Preikestolen helt for publikum i ni døgn under innspillingen av en ny «Mission Impossible»-film.

Tidspunktet for innspillingen er samtidig med Preikestolen Maraton, som er planlagt 23. september. I løpet deltar 350 maratonløpere. Willy Steinskog, leder for Lysefjord Running og løpsleder for Preikestolen Maraton, frykter at løperne ikke får se Preikestolen på grunn av filminnspillingen.

Ifølge Stavanger Aftenblad vil ingen andre enn filmfolkene slippe ut på fjellformasjonen i Lysefjorden i perioden 20.–28. september. Filmselskapet har fått løyve til inntil 50 helikopterlandinger per dag.

Er positiv

Willy Steinskog har fått beskjed om at produksjonsteamet tar pause dagen løpet går av stabelen, men forteller at det er uavklart om det blir endringer i løypa.

Opprinnelig var planen at maratonløperne skal snu 70-80 meter fra Preikestolen, hvor de kan se hele fjellformasjonen i profil. Men nå er det ifølge Steinskog usikkert om løperne får se Preikestolen i det hele tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer