HER SKADER HAN SEG: Tom Cruise slo seg hardt under et stunt, da han etter et fall smeller inn i en kant. Nå må han utsette filminnspilling på Preikestolen. Video: Splash DVVis mer Vis mer Vis mer

«Mission: Impossible 6»

Tom Cruise kommer til Norge i november for å spille inn «Mission: Impossible 6»

Innspillingen av sluttscenen skal foregå på Preikestolen i Lysefjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I august ble det klart at innspillingen av «Mission: Impossible 6» måtte utsettes på ubestemt tid på grunn av at hovedrolleinnehaver Tom Cruise skadet beinet under et stunt.

Han ble skadd i beinet da han skulle hoppe mellom to bygninger under innspilling av en scene i London. Han smalt inn i husveggen og brakk en ankel.

Se video fra ulykken i videoen øverst i saken.

Innspillingen av sluttscenen skal foregå på Preikestolen i Lysefjorden mellom 2. og 11. november, sier daglig leder i Stiftelsen Preikestolen til Stavanger Aftenblad.

Om alt går etter planen vil selve opptaket finne sted mellom 8. og 10 november, og da vil adgangen til Preikestolen være helt stengt, skriver NTB. Den opprinnelige planen var for øvrig at innspillingen skulle foregå i september.

Lover utrolige stunts

Tom Cruise er kjent for å gjøre egne stunts og direktør i Skydance Media, David Ellison, har stor tro på at stuntene i denne filmen vil overgå alt han har gjort tidligere.

- Vi trodde ingenting kunne toppe stuntet på utsiden av Burj Khalifa, men så gjorde Tom flystuntet. Det han kommer til å gjøre i denne filmen, kommer til å toppe alt. Det er ikke til å tro, sier han ifølge The Collider.

- Han har trent i et år. Jeg tror det kommer til å bli det mest imponerende og utrolige Tom noen gang har gjort i en film, følger Ellison opp.

Joner er med

Også Kristoffer Joner var til stede under innspillingene i London. Han skal være med i den kommende filmen, og innrømmer at det var litt rart å stå ansikt til ansikt med barndomshelten.

- Jeg har jo vokst opp med å se på Tom Cruise og gjengen. Som den filmnerden jeg er, var det spennende for en liten Storhaug-gutt som meg, å få være med på det, sa Joner til Dagbladet i august.

Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte saken. Joner kan ikke si noe om hva slags rolle han har i filmen, men forteller at innspillingen ble gjort noen dager i juli.

- Det var intenst og vi jobbet lange dager. Det er ikke uvanlig. Men når det står på er det ganske tøft. Fra jeg dro fra hotellet og til jeg kom tilbake kunne det ta 14 timer, så da kan man bli litt sliten, sier han.

- Kan bidra til markedsføring

I november måned er det maks 100 turister som tar turen til Preikestolen, noe som er en liten andel av de nærmere 300 000 som allerede har besøkt turistattraksjonen i 2017, skriver NTB.

- Det positive med å spille inn om vinteren er at det er en sesong med mye mindre aktivitet i området.

- Det kan bidra til å markedsføre Preikestolen som et helårsturistmål, sier Per-Henry Borch i produksjonsselskapet Truenorth Norway ifølge nyhetsbyrået.

Videre melder de at filmselskapet har fått tillatelse til inntil 50 helikopterlandinger per dag og at et par hundre mennesker vil ta del i arbeidet med filminnspillingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer