Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tom Cruise kommer til Norge

Tom Cruise får unntak fra karanteneregler for å filme «Mission: Impossible 7» i Norge.

FIKK JA: Tom Cruise har fått fritak fra corona-restriksjoner for å spille inn scener til ny Mission Impossible-film. Foto: Paramount Pictures
FIKK JA: Tom Cruise har fått fritak fra corona-restriksjoner for å spille inn scener til ny Mission Impossible-film. Foto: Paramount Pictures Vis mer

Endelig fikk Hollywood-skuespilleren Tom Cruise et svar fra regjeringen. Han får komme til Norge for å spille inn deler av den neste «Mission Impossible» filmen trass corona-restriksjonene, melder NRK.

- Nå kan utenlandske filmproduksjoner igjen filme i norske landskap, og det er veldig gode nyheter også for den norske filmbransjen, som dermed unngår å gå glipp av oppdrag og viktig erfaringsbygging. Jeg er glad for at vi fikk på plass dette unntaket så raskt, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i en pressemelding.

I pressemeldingen informerer Raja om sterke begrensninger på unntaket.

- Det er produksjoner som allerede har fått støtte fra insentivordningen som vil omfattes, og det under et veldig strengt smittevernregime. Ett eksempel på en produksjon som vil kunne omfattes er innspillingen av «Mission: Impossible 7», som har planlagt innspilling i Norge allerede i høst. De har lagt opp til et meget omfattende smittevernopplegg, faktisk mye strengere enn det de vanlige reglene i Norge er, sier statsråden.

HER SKADER HAN SEG: Tom Cruise slo seg hardt under et stunt, da han etter et fall smeller inn i en kant. Nå må han utsette filminnspilling på Preikestolen i Lysefjorden. Video: Splash DV Les hele saken her: http://www.dagbladet.no/kultur/68594053 Vis mer

Ville snakke med Solberg

Superstjernen har planer om å filme scener til «Mission Impossible 7» i Norge i september. I den anledning ønsket Cruise gjerne en prat med statsminister Erna Solberg om innspillingen og Norge som innspillingsland, meldte Bergens Tidende.

Det kom fram i et brev til Statsministerens kontor fra det norske linjeprodusentselskapet True North Norway. «Mission Impossible 7» kan få 49 millioner kroner refundert fra Norsk filminstitutt etter innspilling av scener i Norge.

Endringer

Det er besluttet to forskriftsendringer, som gjør det mulig for utenlandske film- og serieproduksjoner å legge deler av produksjonen til Norge, informerer kulturdepartementet.

Det gis unntak fra bortvisning for film- og serieproduksjoner som har fått tilsagn fra Norsk filminstitutt om tilskudd fra insentivordningen, i forskriften om innreiserestriksjoner.

Videre gjøres en endring i covid-19-forskriften, slik at det gis unntak fra karantene for film- og serieproduksjoner som har fått tilsagn fra Norsk filminstitutt om tilskudd fra insentivordningen.

Deltakerne i produksjonen av «Mission Impossible 7» vil være avgrenset fra allmennheten under oppholdet i Norge. Filmingen er planlagt i slutten av august i Møre og Romsdal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!