Tom Cruise må utsette filminnspilling på Prekestolen

Ble skadd da han skulle gjennomføre et stunt.

HER SKADER HAN SEG: Tom Cruise slo seg hardt under et stunt, da han etter et fall smeller inn i en kant. Video: Splash DV Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Tom Cruise gjør for tida opptakene til «Mission: Impossible 6».

Han ble skadd i beinet da han nylig skulle hoppe mellom to bygninger. Han smalt inn i husveggen og brakk en ankel.

Innspillingen til den nye «Mission Impossible»-filmen skal blant annet gjøres på Prekestolen ved Stavanger, men nå må opptakene utsettes.

Smeller i bygning

- Scenene fra Prekestolen skal med i filmen, der er det ingen forandring. Men når det blir, er det for tidlig å si noe om nå, opplyser daglig leder i Stiftelsen Prekestolen, Audun Rake, til Stavanger Aftenblad.

I en video kan vi se skuespilleren smeller inn i bygningen. Han klarer å komme seg opp, men viser tydelig at han ha smerter. Like etter så faller han, og må få hjelp av filmcrewet for å komme opp.

Tom Cruise er kjent for å gjøre egne stunt. Ifølge The Collider kan krumspringene i den kommende filmen bli det største stuntet Tom Cruise har gjort noen gang i karrieren. David Ellison, direktør i Skydance Media, avslørte at Cruise ligget i hardtrening siden forrige «Mission Impossible»-film.

- Kommer til å toppe alt

- Vi trodde ingenting kunne toppe stuntet på utsiden av Burj Khalifa, men så gjorde Tom flystuntet. Det han kommer til å gjøre i denne filmen, kommer til å toppe alt. Det er ikke til å tro. Han har trent i et år. Jeg tror det kommer til å bli det mest imponerende og utrolige Tom noengang har gjort i en film, sier han.

Flyscenen i «Rogue Nation» skal ha blitt filma åtte ganger på 5000 fot og Cruise skal ha blitt utsatt for farer som sterk vind, lave temperaturer og røyk fra flyets drivstoff. - Jeg kjenner kraften fra vinden treffe meg og om noe går galt kan jeg ikke klatre inn i flyet, før vi er nede på bakken. Jeg var dritredd, har Cruise uttalt om scenen.