STUNTMANN: Skuespiller Tom Cruise bruker sjelden stuntmann i filmene sine. Her fra den nyeste «Mission Impossible»-filmen. Foto: United International Pictures
STUNTMANN: Skuespiller Tom Cruise bruker sjelden stuntmann i filmene sine. Her fra den nyeste «Mission Impossible»-filmen. Foto: United International PicturesVis mer

Tom Cruise om de halsbrekkende stuntene

- Jeg var egentlig kjemperedd.

(Dagbladet): Det er en kjent sak at den 52 år gamle skuespilleren Tom Cruise gjør sine egne stunts.

På den årlige konferansen CinemaCon som for tida finner sted i Las Vegas, innrømmet han at de halsbrekkende stuntene ikke bare er en fryd å gjennomføre. Det skriver flere amerikanske medier, deriblant LA Times.

- Jeg var egentig kjemperedd, sa Cruise til de flere tusen i forsamlingen.

Åtte ganger Flere filmstudioer benytter CinemaCon til å presentere sine kommende filmer og inviterer gjerne både skuespillere og filmmannskap, og klipp fra den kommende filmen «Mission: Impossible - Rogue Nation» ble vist.

Forsamlingen fikk se Cruise klamre seg fast til siden av et fly, en Airbus A400M Atlas idet det letta fra rullebanen.

Scenen skal ifølge The Wrap ha blitt filma åtte ganger på 5000 fot, mens skuespilleren ble utsatt for farer som sterk vind, lave temperaturer og røyk fra flyets drivstoff.

- Drøm i oppfyllelse - Folk tror vi bruker filmtriks og «green screen», men Cruise fortsetter å heve nivået på spenning hos publikum fordi det han gjør er ekte, sier nestleder i Paramount Pictures, Rob Moore, ifølge La Times.

Tom Cruise har flere ganger blitt nominert til Oscar i kategorien «beste mannlige hovedrolle». Han er velkjent for rollen som agenten Ethan Hunt i Mission Impossible-filmene, og var til stede for å snakke om den nyeste filmen i rekka.

- Nesten 20 år senere er vi klare med film nummer fem. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sa han ifølge The Hollywood Reporter.