Tom Cruise på regissørjakt

Mission: Impossible 3 mangler det viktigste, nemlig en regissør.

Tom Cruise er på desperat jakt etter en ny regissør til

«Mission: Impossible 3»etter at Joe Carnahan valgte plutselig å forlate prosjektet.

Standardfrasen

«kreative uenigheter»

blir ifølge Reuters brukt som grunnen til at han ikke lenger vil regissere den tredje

«M:I»

-filmen om Ethan Hunt. Den hemmelige agenten må igjen til pers for å redde verden fra noen av de farene dagens høyteknologiske samfunn utsetter oss for.

Kult-serie

Det gullkantede eventyret

«Mission Impossible »

startet i 1996 som en storslått og eksplosiv Hollywood-filmatisering av en tv-serie med samme navn som gikk på den amerikanske kanalen CBS i perioden 1966-1973.

The Impossible Mission Taskforce (IMF) bestod av de dyktigste spionene verden kunne oppdrive. Sammen med spesialister i alt fra teknologi til forkledningskunst fikk IMF de umulige oppdragene ingen andre kunne løse. Som i en annen meget populær tv-serie på denne tiden

«Charlies Angels»

ble oppdragsdetaljene overbrakt av en superhemmelig sekretær som aldri viste seg på tv-skjermen.

Mens englene gjerne fikk en telefon fra sin oppdragsgiver Charlie som sendte de ut på nye halsbrekkende eventyr, begynte hver episode av

«Mission Impossible »

med en innspilt beskjed som gikk som følgende:

- Ditt oppdrag, Jim, hvis du velger å akseptere det ... (Så kom detaljene om de forskjellige oppdragene)... Som alltid, hvis du eller noen av de andre medlemmene i I.M. Force blir pågrepet eller drept, vil vi benekte enhver kjennskap til deres eksistens og handlinger. Denne beskjeden vil ødelegge seg selv etter fem sekunder.

«Mission Impossible »

var ved siden av

«A-Team »

en av de mest populære tv-seriene på slutten av 60-tallet, og Joan Collins og Martin Sheen var noen av datidens største stjerner som formerlig sloss for å få en gjesterolle i løpet av de syv sesongene serien regjerte på amerikansk fjernsyn.

Overraskende suksess

Heldigvis for CBS som i utgangspunktet hadde avvist serien, fordi de var redde at seriens kompliserte handling ikke vil greie å holde seernes oppmerksomhet i hele 60 minutter, greide regissøren Bruce Geller å overbevise et mindre produksjonsselskap, Desilu Studios til å produsere M:I og fikk den etter hvert vist på CBS.

Resultatet viste seg å være helt annerledes enn forventet, siden spenningsnivået i serien var det som gjorde at seerne ble sittende klistret fast til tv-skjermen og ikke byttet mellom andre kanaler i reklamepauser, noe som igjen førte til en stor økning i annonseinntektene.

Seriens kjenningsmelodi som også filmene viderefører, har siden blitt brukt og parodiert i utallige sammenheng. Tegneserien ScoobyDo var en av de som harselerte med de velkjente tonene hver gang noe spennende var i gjære.

Regissørjakten fortsetter

Joe Carnahan som har høstet mye ros for sin forrige film

«Narc»

Narc, tok over regissørstolen i februar etter at David Fischer gikk over til å regissere et annet filmprosjekt,

«Lords of Dogtown»

.

Men nå har også han takket for seg, og Tom Cruise og resten av staben i Paramount Pictures har en stor jobb foran seg med å finne en fullgod erstatter. Tiden er heller ikke på deres side, siden innspillingen skal etter planen starte i Berlin allerede neste måned.

Sammen med Cruise, skal blant andre Scarlett Johansson kjent fra

«Piken med perleøredobbene»

og

«Lost in Translation»

og Carrie-Anne

«Trinity»

Moss gjøre den tredje filmen til en imponerende og ikke minst dollarinnbringende spionaction som greier å slå sine forgjengere.

Mer eksplosjoner skal det nok vanskelig gjøres å få, siden

«Mission: Impossible 2»

var regissert av John Woo, som har på samvittigheten noen av de råeste action-sekvensene Hollywood har greid å oppdrive.

Paramout Pictures opplyser at den foreløpige premieredatoen i USA er satt til 29.juni 2005. Hvis de finner en regissør vel og merke.

<B>UNG STJERNE: Til tross for sine 19 år, har Scarlett Johansson for alvor fanget Hollywoods oppmerksomhet og har allerede spilt i ikke mindre enn 22 filmer.
ACTION FOR ALLE PENGENE:</B> Du skal lete lenge hvis du skal finne en en film med med mer eksplosjoner og action. Mange mener at <font face="arial, helvetica, sans-serif">«Mission: Impossible 2»</font> overgår sin britiske spionkollega med det fengende kodenavnet <font face="arial, helvetica, sans-serif">«007»</font>.
TRIVES I AGENTROLLEN: Tom Cruise er medeier til rettighetene til <font face="arial, helvetica, sans-serif">«Mission Impossible»</font>-konseptet, så han har klare økonomiske interesser i at den neste filmen der han selv han hovedrollen blir en kommersiell suksess.
UBEKYMRET ØYEBLIKK:</B> Bildet er tatt under premieren på den forrige M:I-filmen, da Cruise fremdeles var lykkelig gift og hadde noen som ville regissere filmene hans. Her er han avbildet sammen med den kinesiske regissøren John Woo.