Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«UNCOMMON TYPE: Some stories»

Tom Hanks bokdebuterer

Har skrevet bok på sine gamle skrivemaskiner.

FORFATTER: Skuespiller Tom Hanks, samler på gamle skrivemaskiner. Nå har han brukt dem til å skrive sitt første bokprosjekt. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS
FORFATTER: Skuespiller Tom Hanks, samler på gamle skrivemaskiner. Nå har han brukt dem til å skrive sitt første bokprosjekt. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS Vis mer

Skuespiller Tom Hanks elsker gamle skrivemaskiner. Nå har han tilsynelatende tatt dem i bruk og skrevet sin egen novellesamling.

Den Oscar-vinnende skuespilleren er klar til å debutere som forfatter med samlingen «UNCOMMON TYPE: Some stories», som etter planen skal gis ut i oktober.

Ifølge forlaget inneholder hver av historiene i boken referanser til forskjellige typer skrivemaskiner. En av novellene handler om en innvandrer som kommer til New York, en annen om en bowlingspiller som blir kjendis og en tredje om en eksentrisk milliardær.

Hanks er kjent som en stor skrivemaskinfan og har en samling på over 100 maskiner. I en pressemelding forteller skuespilleren at han begynte arbeidet med novellene i 2015.

–Jeg skrev på hoteller under presseturer. Jeg skrev på ferier. Jeg skrev på fly, hjemme og på kontoret, sier han.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media