Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tom Harrell

Harrell fortsetter å imponere, nå også med strykere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fine amerikanske trompeteren/flygelhornisten Tom Harrell (55) har de siste åra stått for flere kvalitetsutgivelser, men med «Paradise» setter han en foreløpig krone på verket. Et knippe vakre Harrell-komposisjoner, moderne, men med tidløshetens sus i seg, framføres av utmerkete jazzgrupper av varierende størrelse, dels forsterket med strykekvintett. Arrangøren Harrell utnytter besetningene til fulle gjennom fyldige, fint balanserte klangbilder, unngår strykersakkarin og spiller som alltid sine langlinjede, meget bevisst gjennomførte soli med varme og autoritet i hver tone. Energiske soli leverer også tenorist Jimmy Greene, mens den etter hvert velkjente duoen Ugonna Okegwo (bass) og Leon Parker (trommer) nok en gang er en prima motor under harpeklang og annen vellyd.

Tom Harrells prestasjoner er også verdt en annen innfallsvinkel enn den rent musikalske. Med diagnosen schizofren er han avhengig av til tider tung medisinering. I ei tid der skam, lukkethet og fordommer omkring psykiske lidelser gudskjelov er i ferd med å forsvinne, er Tom Harrells musikk til dels lysende påminnelser om at en diagnose bare forteller noe og ikke alt om det mennesket som bærer den.

Hele Norges coronakart