Tom Jones (71) synger som djevelen sjøl

Men for det meste er det bare mer snill soul, blues og gospel fra den pensjonerte smørsangeren.

Foto: Universal Music
Foto: Universal Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Smørsangeren Tom Jones er død, lenge leve soul/gospel/blues-tolkeren Tom Jones!

På sine eldre dager (han fyller 72 om et par uker) har Wales' store sønn startet en ny karriere som en viktig formidler av andres sanger - ikke som svisker, men som potente sanger som får et nytt og annerledes liv.

«Praise & Blame» Han startet denne reisa med «Praise & Blame» i 2010, tolkninger av blues og gospel fra veteraner som Jessie May Hemphill, Sister Rosetta Sharpe, The Staple Singers og John Lee Hooker, i tillegg til Bob Dylan, Billy Joe Shaver og et par trad.låter.

Overraskende stilskifte Stilskiftet kom som en overraskelse på mange, og det var nok noen som fikk bakoversveis da de stilte på Tom Jones-konsert på Sentrum Scene i Oslo i fjor. Han spilte «Praise & Blame» i sin helhet - men til deres tilfredsstillelse også noen få svisker, som «Green Green Grass Of Home» og «It's Not Unusual», helt på tampen.

Nytt nivå Ethan Johns produserte den forrige plata, og det er også han som bringer Tom Jones til neste nivå med «Spirit In The Room».

Og mens «Praise & Blame» var mørk og overveiende elektrisk, er lydbildet på «Spirit In The Room» like mye akustisk som elektrisk - og lysere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer