Tom Martinsen er død

Døde natt til i dag etter langvarig kamp mot kreftsykdommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag for en uke siden besøkte Tom Martinsen øya Tjøme for siste gang. Kona Gry, som Tom alltid bare kalte for Gry\'ern, kjørte fra Oslo ut til Verdens Ende, så langt bilveien rekker. Fra bilen kikket Tom for siste gang utover det landskapet han var så inderlig glad i. Vårsola flimret over bølgekruset omkring de runde steinformasjonene som strekker seg ut mot havet og evigheten.

Ikke noe sted på jorda var Tom mer hjemme enn akkurat her i sine barndomstrakter. Han kjente hver stein og hver buktning i strandlinja. Her hadde han med fotoapparatet forsøkt å fravriste naturen dens hemmeligheter. Han hadde som ingen annen fotografert steiner og vann, strå og løv. Natt til i dag tok Tom farvel med alt sammen, etter å ha slåss innbitt mot kreftsykdommen i snart tre år.

VI SOM HAR fulgt Tom den siste tida, er slått av den enestående roen han har vist i møtet med sin skjebne. Ingen har hørt Tom klage eller ynke seg, verken over sykdommen eller den til tider svært smertefulle behandlingen. Han kunne slå fast at han hadde smerter, men aldri på en måte som røpte selvmedlidenhet. Snarere tvert imot; inntil det siste var samtalene med Tom preget av humor og latter, selv om det kunne være vondt å le.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.