Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tom PettyRock i femtegir

Cruise sommeren med Petty bak rattet.Veteranen Tom Petty gir seg highwayene i vold på et kraftfullt soloalbum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Med en løs, lett og medrivende boogie legger Tom Petty ut på de amerikanske highwayene. Han passerer søvnige byer, bakgårder, bondehus, statuer - i hælene på en kvinne, uten å finne ro: «You keep running for another place/to find that saving grace.»Låta stiger og blir en medrivende, sugende rocklåt. Den strømmer ut fra dashbordet på en hvilken som helst bil i ferd med å krysse et kontinent av tapt kjærlighet og søkende uro.

Kontinentet

Sangene glir uanstrengt ut i landskapet, den myke «Square One» , den hitlåt-potensielle «Flirting With Time» , sørstatsvisjonen «Down South» og videre, låter med titler som «Night Driver» , «Turn This Car Around» og «This Old Town» , eller den melankolske «Damaged By Love» .Den erfarne rockeren Petty krysser virkelig kontinentet på sitt første album siden «The Last DJ» (2002). Petty er i knallform og backes av den klingende, sugende gitarsoundet han i sin tid lånte av The Byrds\' Roger McGuinn - ispedd både Neil Young-shuffle og George Harrison-slide.

Jeff Lynne

Albumet er produsert av Jeff Lynne, mannen bak post-Beatles-gruppa Electric Light Orchestra og Pettys kollega i Traveling Wilburys. I 1989 produserte Lynne Tom Pettys første soloalbum, «Full Moon Fever». Her er han foruten produsent en av tre musikere, de to andre er Heartbreakers-gitarist Mike Campbell og Petty selv på en haug med instrumenter. «Highway Companion» er utgitt av Rick Rubin, som de seinere åra har vakt betydelig oppsikt med sitt samarbeid med Johnny Cash og som produserte Pettys soloalbum nummer to, «Wildflowers» (1994).Gode krefter, med andre ord, som har hjulpet Petty til å lage et nytt, utmerket album, perfekt for sommerlige bilturer på jakt etter drømmer eller på flukt fra dem, alt ettersom.