TEATERSJEF: Tom Remlov går fra direktørjobb ved Operaen til ny teatersjef ved Riksteatret.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TEATERSJEF: Tom Remlov går fra direktørjobb ved Operaen til ny teatersjef ved Riksteatret. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Tom Remlov ny sjef for Riksteatret

Overtar etter Ellen Horn.

Kulturdepartementet har i dag ansatt skuespiller, intstruktør og tidligere operasjef Tom Remlov som ny sjef for Riksteatret.

Han er ansatt i en åremålsperiode på fem år fra 1. april 2015. Tom Remlov overtar etter Ellen Horn, som avslutter sin sjefsperiode i 2015.

— Jeg ser frem til å lede hele landets teater. Riksteatret kan gjerne kalles Norges egentlige nasjonalteater, og det er en stor gave å få lov å føre denne suksessen videre, sa Tom Remlov da han møtte pressen og Riksteatrets ansatte i Nydalen i formiddag.

Tom Remlov kommer fra stillingen som administrerende direktør og toppsjef i Den Norske Opera & Ballett. Åremålsperioden hans i Operaen går ut 31. juli 2014.

Tom Remlov var teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen fra 1986 til 1996, og fra 1996 til 2001 var han direktør for det nasjonale filmselskapet Norsk Film AS. Han er utdannet

I en pressemelding fra Kulturdepartementet sier kulturminister Thorhild Widvey:

— Med tilsettinga av Tom Remlov har Riksteatret fått ein teatersjef med brei erfaring frå leiarskap og organisasjonsbygging, og som har eit tydeleg kulturpolitisk engasjement. Eg er trygg på at Tom Remlov kan vidareføre og utvikle Riksteatret som ein sentral aktør i norsk scenekunst. 

STATSRÅDSKLEM: Den nye teatersjefen gratulerers av kulturminister Thorhild Widvey 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
STATSRÅDSKLEM: Den nye teatersjefen gratulerers av kulturminister Thorhild Widvey Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer