Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tom Russell

Langdrygt epos (71 min.) om motkulturens USA.

CD: «Charles Bukowski And A Ballad For Gone America» er undertittelen på denne plata, som tar utgangspunkt i folk- og countryartisten Tom Russells korrespondanse med forfatteren, poeten og drankeren Bukowski på 60-tallet. Andre deltakere er komikeren Lenny Bruce, trubaduren Ramblin\' Jack Elliott, sirkusdvergen Little Jack Horton - og selvfølgelig Tom Russell selv som stemmen .

Plata er den andre i en trilogi som startet med kritikerroste «The Man From God Knows Where» (1999) om hans irske og norske bakgrunn. Her handler det om det andre USA, om horehus på Mexico-grensa, countryklubber, gamblere og gateselgere. Men dette er mer spoken word og snakkesynging enn låter - og materialet faller relativt tungt om du ikke er dypt inne i amerikansk motkultur på 60-tallet. Historiene engasjerer ikke som på «The Man ...», men det kunne blitt en fin film.