<strong>BORTVENDT:</strong> Presentasjonen av Tom Sandberg på Kunstnernes Hus legger vekt på dualiteten både i kunstnerskapet, i bildenes kontraster mellom svart og hvitt, og i kunstnerens natur. Den ene av de to overlyssalene er viet motiver med bortvendte skikkelser. Foto: Mimsy Møller
BORTVENDT: Presentasjonen av Tom Sandberg på Kunstnernes Hus legger vekt på dualiteten både i kunstnerskapet, i bildenes kontraster mellom svart og hvitt, og i kunstnerens natur. Den ene av de to overlyssalene er viet motiver med bortvendte skikkelser. Foto: Mimsy Møller Vis mer

Tom Sandbergs fotografier er seige som lær, lukket i sin eksistensielle søken etter glimt av det uutsigelige i våre liv

Å være i verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det må være skyene. Eller er det flyene? Eller så må det være alle de bortvendte menneskene.

Eller kanskje er det de nå ikoniske nærportrettene i storformat, av John Cage, Harald Sæverud, Christo eller Andrej Nebb, som gjør at Tom Sandbergs bilder limer seg til bevisstheten og hukommelsen på en måte få andre kunstnere makter.

Egentlig er det litt rart at de skal være så insisterende og uforglemmelige. For tar man bort kulturkjendisenes furete kontrafeier, er Sandbergs fotografier bilder av nærmest ingenting - et gråtoneland av sølepytter og tomme papirposer, tomme horisonter og strandlinjer, ryggtavler, bakhoder og uskarpe figurer sett gjennom regnvåte vinduer. Om jeg ikke visste bedre, ville jeg sannsynligvis innbilt meg at jeg kunne tatt disse bildene like bra selv.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer