Tom Sterri offer for overgrep

Revyartisten ble forsøkt voldtatt som barn.

(Dagbladet.no): Tom Sterri ble sex-misbrukt av en mann da han var bare 12 år gammel. Han opplevde marerittet en sommer for 33 år siden, skriver VG i dag.

En kveld fikk han besøk av en mann i 50-årene som jobbet i nærheten. Han kom på besøk med cola og sjokolade og de to lå og pratet på gulvet på hemsen over butikken, der Sterri jobbet og bodde den sommeren.

Kastet mannen ned

- Etter en stund begynte han å snakke om beltet mitt, hvor fint det var og om vi ikke kunne løsne på det. Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Så kom det inn en hånd, der den vil inn. Jeg skvetter noe helt vanvittig, men får reist meg, tar fart og dytter han ned fra hemsen så hodet hans klasker i tregulvet tre meter nedenfor, sier Sterri til VG.

Etter litt roping og kjefting gikk mannen og Sterri låste døra.

- Først da ble jeg ordentlig redd. Jeg var livredd for at han skulle komme tilbake.

Sterri fortalte om hendelsen til sjefen sin, de vurderte å anmelde overgrepet, men gjorde det ikke. Det er han glad for i dag.

Fra homofob til bifil

Sterri snakker ut om hendelsen i programmet «Portrettet» på P4 i dag. Han forteller videre om at overgrepet satte en støkk i han og preget livet hans videre.

- Jeg ble så homofob som det går an. Mannen hadde langt fett hår i en hestehale. Fram til jeg var 18-19 tålte jeg ikke menn med hestehale, sier Sterri.

Etter hvert fikk han homofile venner og et helt annet syn på legningen.

Han har levd med homserykter i årevis, men vegrer seg for å putte sin seksualitet i noen bås.

- Jeg har vært på masse homsesteder, men går ikke ut for å finne en mann for natten, sier Sterri, som svarer bekreftende på spørsmål om han er bifil.

- Ja, men jeg liker ikke ordet, sier Sterri.

TRAUMATISK: Tom Sterri opplevde marerittet da han var 12 år gammel.