Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tom Waits-film med islandsk regissør

Den islandske regissøren Dagur Kári skal lage film i Hollywood med Tom Waits i hovedrollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den islandske regissøren Dagur Kári skal lage film i Hollywood med Tom Waits i hovedrollen.

Tom Waits er en stor helt for meg, jeg våger ikke tro at det blir noe av før han står foran kamera. Gjennom en felles venn i Hollywood lyktes jeg å gi ham manuset bakveien. Han leste det, likte det og vi møttes, sier Kári til TT Spektra.

Tittelen på filmen er «The Good Heart» og handler om en bartender som tar en ung, hjemløs mann innunder sine vinger. Den unge canadiske skuespilleren Ryan Gosling har den andre hovedrollen.

Islandske Dagur Kári debutspillefilm het «Nói albnói» og handlet om mennesker som sto litt på siden av livet. Tom Waits skal ifølge Kári ha sett denne filmen som har appellert til Waits, som i musikkverdenen har stått på sin egen plass litt til siden for alle andre i 30 år.

- Det var merkelig å møte ham. Vi møttes på en østersbar ved en avstengt motorvei. Det var et bra miljø. Han er en virkelig jordnær familiemann som ikke liker å reise. Tanken var at «The Good Heart» skulle filmes i studio på Island, men han sa han bare kunne være med hvis den ble innspilt nær der han bodde, forteller Kári.

Dermed starter innspillingen i januar i San Francisco og Oakland.

(NTB)

• Les mer om Tom Waits\' karriere som skuespiller i Dagbladet.nos filmbase

HOVEDROLLEINNEHAVER: Tom Waits skal spille i en islandskregissert film, «The Good Heart», der han spiller en bartender. Foto: AP Tom Waits skal spille i en islandskregissert film, «The Good Heart», der han spiller en bartender.