Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tom Waits kan bli utsolgt før jul

Rives bort fra butikkhyllene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tom Waits\' nye trippel-cd «Orphans - Brawlers, Bawlers & Bastards» fikk terningkast seks i Dagbladet, og nå er etterspørselen etter plata stor.

Om du hadde planer om å gi den bort i julegave, bør du derfor handle raskt.

For fansen

Ifølge plateselskapet Bonnier Amigo ønsket Waits at plata først og fremst skulle være for hans mest hengivne fans. Derfor blir den utgitt i begrenset opplag.


- Han ønsket å bare trykke opp ett opplag, som skulle være identisk med det antallet skiver hvert land kunne klare å forhåndsselge, forklarer Espen Nørvåg Slapgård i Bonnier Amigo til Dagbladet.no.

Førsteopplaget på 10 000 eksemplarer ble kjapt solgt ut i platebutikkene, og nå får plateselskapet henvendelser fra butikker som ønsker flere eksemplarer. Men det får de ikke.

Verken Waits\' amerikanske selskap eller de europeiske distributørene har mer på lager.

Til topps

POPULÆR I NORGE: Tom Waits selger mye i Norge, men artisten selv ønsket at den siste plata først og fremst skulle være for fansen. Det kan bety trøbbel for julegavekjøperne. Foto: SCANPIX/REUTERS
POPULÆR I NORGE: Tom Waits selger mye i Norge, men artisten selv ønsket at den siste plata først og fremst skulle være for fansen. Det kan bety trøbbel for julegavekjøperne. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

- Hvor mye vi kunne ha solgt, kan man bare spekulere i. Tidligere har han ligget jevnt mellom 17 000 og 20 000 eksemplarer i Norge. Når skiva i tillegg får en rekke seksere og helsiders anmeldelser i både lokal- og rikspresse, sier det seg selv at trykket blir stort, sier Slapgård.

Tom Waits har svært mange hengivne fans i Norge, og i 1999 gikk plata «Mule Variations» helt til topps på salgslista.

«Orphans - Brawlers, Bawlers & Bastards»  er en utgivelse på 3 cd\'er, bestående av rariteter og tidligere uutgitte låter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!