Tom Waits saksøker Mp3.com

Tom Waits, Randy Newman og søstrene Wilson fra Heart saksøker nettstedet Mp3.com for ulovlig kopiering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Artistene hevder at Mp3.com med vitende vilje har kopiert titusenvis av cd'er over på sine servere i forbindelse med tjenesten My.Mp3. Dermed er sangene mp3-filer og alle med datamaskin og nettilgang kan laste dem ned på sin egen maskin.

- Dette er en sak hvor flere artister går sammen for å beskytte det mest verdifulle de eier - sangene sine, sier advokat Bruce Van Dalsem som representer saksøkerne til Rolling Stone.

De store må lede an

Han mener også at det er viktig at større artister tar opp denne kampen. Dette fordi det vil hjelpe de mindre populære og fattigere musikerne å beskytte sin egne musikk.

Waits, Newman og søstrene Wilson vil har maksmum straff under åndsverk-lovgivingen i USA. Er dommeren enig i det må Mp3.com punge ut med snaue 1,4 millioner kroner per overtredelse.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Mp3.com må forsvare seg mot rettighetsanklager. I fjor måtte de legge ned My.Mp3 etter at de store plateselskapene gikk til sak. Tjenesten åpnet igjen i desember da nettstedet gjorde en lisensavtale med selskapene.

Striden i fjor stod rundt hovedkopien av musikken. Waits & co saksøker på selve komposisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer