Tom Waits saksøker Mp3.com

Tom Waits, Randy Newman og søstrene Wilson fra Heart saksøker nettstedet Mp3.com for ulovlig kopiering.

Artistene hevder at Mp3.com med vitende vilje har kopiert titusenvis av cd'er over på sine servere i forbindelse med tjenesten My.Mp3. Dermed er sangene mp3-filer og alle med datamaskin og nettilgang kan laste dem ned på sin egen maskin.

- Dette er en sak hvor flere artister går sammen for å beskytte det mest verdifulle de eier - sangene sine, sier advokat Bruce Van Dalsem som representer saksøkerne til Rolling Stone.

De store må lede an

Han mener også at det er viktig at større artister tar opp denne kampen. Dette fordi det vil hjelpe de mindre populære og fattigere musikerne å beskytte sin egne musikk.

Waits, Newman og søstrene Wilson vil har maksmum straff under åndsverk-lovgivingen i USA. Er dommeren enig i det må Mp3.com punge ut med snaue 1,4 millioner kroner per overtredelse.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Mp3.com må forsvare seg mot rettighetsanklager. I fjor måtte de legge ned My.Mp3 etter at de store plateselskapene gikk til sak. Tjenesten åpnet igjen i desember da nettstedet gjorde en lisensavtale med selskapene.

Striden i fjor stod rundt hovedkopien av musikken. Waits & co saksøker på selve komposisjonen.

SAKSØKER:</B> Tom Waits saksøker Mp3.com for brudd på rettighetsreglene.
NEWMAN:</B> Sangeren og låtskriver Randy Newman går sammen med søstrene Wilson og Tom Waits mot nettstedet Mp3.com
<B>HEART:</B> Søstrene Wilson i bandet Heart herjet hitlistene på 80-tallet.